Η Μονή Βισόκι Ντέτσανι είναι σερβική Μονή που βρίσκεται στο Κόσοβο (Κοσσυφοπέδιο) στο χωριό Ντέτσανι. Την έκτισε ο Σέρβος βασιλιάς Στέφανος Ούρος Γ΄ Ντέτσανσκι το 1335.

 Το Καθολικό της Μονής είναι αφιερωμένο στον Χριστό Παντοκράτορα και την Ανάληψη του Κυρίου. Η Μονή βρίσκεται σε μια κοιλάδα, δίπλα στον μικρό ποταμό Ντέτσανσκα Μπίστριτσα και νοτιοδυτικά της πόλης Πέτς, στους πρόποδες της οροσειράς Προκλέτιε.

Ολόκληρο το συγκρότημα της Μονής θεωρείται εξαιρετικό πολιτιστικό μνημείο και βρίσκεται, από το 2004, υπό την προστασία της UNESCO.
Αυτές οι εικόνες είναι από τοιχογραφίες της Μονής Βισόκι Ντετσάνι. Εντός της Μονής υπάρχουν αρκετές διάσημες σκηνές που περιγράφονται στη Βίβλο ζωγραφισμένες στους τοίχους.
 

Κατά ειρωνικό τρόπο, οι άνθρωποι σήμερα κυριολεκτικά βλέπουν τα αντικείμενα και τα συνδέουν με τις δραστηριότητες των αρχαίων αστροναυτών που πιθανολογείται, να λατρεύονταν ως θεοί στο παρελθόν.

Μια εξήγηση για αυτούς τους βιβλικούς πίνακες είναι ότι οι συμβολικές παραστάσεις των αγγέλων και ότι οι ακτίνες του φωτός αντιπροσωπεύουν το Άγιο Πνεύμα. Αυτές οι ακτίνες του φωτός μπορεί επίσης να αντιπροσωπεύουν το θαυματουργό εμποτισμό της Μαρίας, που οδήγησε στη γέννηση του Ιησού.

Βεβαίως, ο συμβολισμός και η καλλιτεχνική άδεια σχετικά με τα ΑΤΙΑ από άλλες σφαίρες, ή όχι, εξακολουθούν να μας δίνουν μια αίσθηση της κατάπληξης και έχουν έναν ισχυρό αντίκτυπο.
 

 

 

 


Μονή Βισόκι Ντέτσανι από apocalypsejohn

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.