Ένας άνδρας που μαχαίρωσε έναν ιερέα και προσπάθησε να προκαλέσει έκρηξη σε καθολική Εκκλησία στην Ινδονησία, πιάστηκε από τους πιστούς που τον κυνήγησαν.

Οι εικόνες που δόθηκαν στην δημοσιότητα δείχνουν τον ύποπτο να είναι στο πάτωμα ματωμένος, αφού οι πιστοί τον είχαν θέσει υπό κράτηση μέχρι να έρθει η αστυνομία.

Ο ύποπτος φέρεται ότι καθόταν μαζί με άλλους πιστούς στην εκκλησία πριν γίνει μια μικρή έκρηξη, ενώ στην συνέχεια έτρεξε στον μπροστινό μέρος της εκκλησίας για να επιτεθεί στον ιερέα. Τελικά, κατάφερε να τραυματίσει στο χέρι τον πάστορα της Καθολικής Εκκλησίας στο Medan με μαχαίρι.

Ο ύποπτος βρέθηκε με ένα σύμβολο που δηλώνει υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με την Jakarta Post.

Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε ότι κάποιος προσπάθησε να σκοτώσει τον ιερέα, προσποιούμενος ότι παρακολουθεί την λειτουργία της εκκλησίας μαζί με τους άλλους πιστούς, ενώ προσπάθησε να ανατινάξει κάτι σαν πυροτέχνημα, το οποίο απέτυχε.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε, επίσης, ότι ο ύποπτος είχε στην πλάτη ένα σακίδιο, το οποίο πήρε φωτιά ενώ εκείνος έτρεχε μέσα στην εκκλησία. Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε τον ύποπτο «να πασπατεύει το σακάκι του» πριν από την έκρηξη. 

Ειδική ομάδα πήγε στην εκκλησία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως το σακίδιο του εισβολέα περιείχε εκρηκτικά. Σύμφωνα με την αστυνομία, θα διεξαχθεί έρευνα και στο σπίτι του δράστη για τον εντοπισμό εκρηκτικών υλών.

 

 

 

ind1.jpg

 

ind2.jpg

ind3.jpg

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.