Ο Τζεφ Μπέζος, μέσω των ρουκετών της Blue Origin, θα χρεώνει 260.000€ για ένα ταξίδι στο διάστημα, αλλά οι ειδικοί ενημερώνουν ότι η εταιρεία διαστημικού τουρισμού της Amazon θα χάνει εκατομμύρια από κάθε διαστημικό ταξίδι.

Τα πρώτα διαστημικά ταξίδια με ανθρώπους είχαν προγραμματιστεί για το 2018. Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οκτώ δοκιμαστικές πτήσεις. Καμία όμως με συμμετοχή επιβατών, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί τις επόμενες εβδομάδες. Οι δύο πτήσεις έχουν γίνει με χρήση δοκιμαστικού ομοιώματος.
Πηγές ανέφεραν ότι οι πρώτες διαστημικές πτήσεις είναι πιθανόν να γίνουν με υπαλλήλους της Blue Origin.

διαστημικό ταξίδι

Νέος Βοσκός – New Shepard

Το διαστημόπλοιο, ονομάστηκε New Shepard(Νέος Βοσκός). Θα έχει χωρητικότητα έξι ατόμων και θα ταξιδεύει 100 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της γης. Πρόκειται για ένα υψόμετρο, το οποίο καθίσταται επαρκές, προκειμένου κάποιος να βιώσει την εμπειρία του διαστήματος, σε συνθήκες ασφάλειας και χωρίς να έχει υποβληθεί σε ειδική εκπαίδευση.

Σε αυτό το υψόμετρο, οι επιβάτες θα μπορούν να βιώσουν λίγα λεπτά έλλειψης βαρύτητας, καθώς και να δουν την καμπυλότητα της Γης.

διαστημόπλοιο νέος βοσκός

Ασφάλεια

H γενική σχεδίαση του οχήματος έχει βγει στη δημοσιότητα. Περιλαμβάνει έναν πύραυλο εκτόξευσης και μία αποσπώμενη κάψουλα για τους επιβάτες.
Το σκάφος New Shepard διαθέτει έξι παράθυρα παρατήρησης, τα οποία η Blue Origin αναφέρει ότι είναι σχεδόν τριπλάσια από εκείνα του αεροπλάνου Μπόιντ 747. Μετά τη λήξη του ταξιδιού η κάψουλα με τους επιβάτες θα επιστρέφει στο έδαφος με αλεξίπτωτα.

Σε περίπτωση έκρηξης του πυραύλου ή έκτακτης ανάγκης, η κάψουλα με τους επιβάτες θα προωθείται μακριά από την κεντρική μονάδα ώστε να προστατεύεται ανθρώπινο πλήρωμα.

τζεφ μπέζος

Κόστος

Ο ιδρυτής Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, δεν έχει επιβεβαιώσει τις τιμές των εισιτηρίων. Πηγές του περιβάλλοντος της Amazon αναφέρουν ότι οι τιμές θα κυμαίνονται από 170.000 έως 260.000€.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η τιμή του εισιτηρίου δεν είναι αρκετά υψηλή. Μάλιστα ο αεροναυπηγικός αναλυτής Marco Caceres εκτιμά ότι με κάθε εκτόξευση θα χάνονται εκατομμύρια για την εταιρεία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, κάθε πτήση θα μπορούσε να κοστίσει στην επιχείρηση περίπου 10 εκατομμύρια.
Παρόλα αυτά τα διαστημόπλοια της Blue Origin με το όνομα New Shepard (Νέος Βοσκός) θα είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και έχουν σχεδιαστεί ώστε να αντέχουν πολλαπλές πτήσεις.

Βίντεο

Δείτε το βίντεο παρακάτω με την προσομοίωση του διαστημικού ταξιδιού.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.