Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Είναι πραγματικά τραγικές οι μαρτυρίες μιας χριστιανής από τη Συρία η οποία έζησε για ένα χρονικό διάστημα στο Ισλαμικό Κράτος της ISIS. Η κυρία αυτή ονόματι Αλέσα Ασσάφ, όπως ανέφερε, μάζεψαν 250 παιδιά και τα έριξαν μέσα σε μηχανές που άλεθαν όπου βρήκαν τραγικό θάνατο.

Ο ίδιος ο γιος της βρήκε τραγικό θάνατο διότι όταν τον συνέλαβαν σε κάποιο μπλόκο και τον ρώτησαν πως ονομάζεται εκείνος απάντησε Γιώργος. Εκείνη την ώρα εξεμάνισαν επειδή το όνομα του ήταν χριστιανικό και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ.

 

Οι πόλεις όπου έμενε αυτή η Σύρια χριστιανή, είχε καταληφθεί πριν από δύο χρόνια από τους τζιχαντιστές και οι κάτοικοί της υπέστησαν τα πιο σκληρά και φρικτά μαρτύρια, καθώς δολοφονούσαν και ανήλικα παιδιά. Κατέφυγε σε μια οργάνωση με την ονομασία ‘Δρόμος Επιτυχίας’ για να αποκαλύψει τα όσα υπέφερε και τα φρικτά εγκλήματα των τζιχαντιστών από την περιοχή όπου ζούσε. Η οργάνωση έφερε στη δημοσιότητα όλα αυτά τα οποία διηγήθηκε.

Τα τελευταία λόγια του γιου της είναι πραγματικά συγκινητικά ο οποίος πριν σκοτωθεί της είχε πει «Μητέρα, δεν θέλω να κρυφτώ. Εσύ είσαι αυτή που με δίδαξε να ακολουθώ αυτά που λέει ο Χριστός ‘Καθένας, λοιπόν, που με πίστιν και θάρρος και χωρίς να φοβήται τους διωγμούς, θα με ομολογήση σωτήρα του και Θεόν του εμπρός στους ανθρώπους, θα τον ομολογήσω και εγώ έμπροσθεν του ουρανίου πατρός μου ως ιδικόν μου’».

Η μητέρα κατάφερε να ξεφύγει αλλά το μαρτύριό της έγινε μεγαλύτερο. Όταν επέστρεψε δεν μπόρεσε να βρει το νεκρό σώμα του γιου της γιατί οι τζιχαντιστές το έθαψαν σε ομαδικό τάφο. Μετά από πολύ κόπο και πολλές αναζητήσεις κατάφερε τελικά να βρει το νεκρό σώμα του γιου της.

Η κυρία Ασσάφ ισχυρίζεται πως η ISIS σκότωνε χριστιανούς στη Συρία, αλέθοντας παιδιά και ψήνοντας άντρες μέχρι θανάτου σε φούρνους.

Παρόλο που η πατρίδα της απελευθερώθηκε ο κόσμος εξακολουθεί να ζει με το άγχος και το φόβο της επιστροφής αυτών των φρικτών δολοφόνων.

Ενώ ορισμένες πόλεις έχουν απελευθερωθεί από την ομάδα εξτρεμιστών, οι κάτοικοι εξακολουθούν να ζουν σε ένα κλίμα φόβου.

Μια ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ονόματι Human Rights Watch, ανέφερε πως όταν οι κάτοικοι επέστρεψαν στην πόλη Manbij, αφότου απελευθερώθηκε από τους εξτρεμιστές, βρήκαν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε πόρτες, παράθυρα και σε οικιακές συσκευές όπως ψυγεία.

Ακόμη, στην πόλη Μοσούλ, η ISIS προσπάθησε βάζοντας φωτιά ένα φυτό θείου να σκοτώσει κατοίκους δηλητηριάζοντας τους μέσω των αναθυμιάσεων που θα προκαλούνταν. Τα θύματα αυτού του περιστατικού ήταν αμέτρητα με τα νοσοκομεία να νοσηλεύουν ακόμη και παιδιά και έγγυες γυναίκες οι οποίες είχαν σοβαρή δύσπνοια.

Η ISIS πριν φύγουν τα μέλη της, είχε τοποθετήσει αμέτρητες νάρκες και κρυμμένες βόμβες σε πόλεις (όπως Ραμάντι, Fallujah)που απελευθερώθηκαν από τα δεσμά της.

Η οργάνωση Human Rights Watch ανέφερε πως η ISIS δεν δίστασε να τοποθετήσει βόμβες σε γέφυρες, δρόμους, αγρούς, σχολεία ακόμη και νοσοκομείο τραυματίζοντας και σκοτώνοντας πολλούς κατοίκους οι οποίοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν την στιγμή της μάχης.

Πολύ χαρακτηριστική είναι η σκηνή όπου ένας τζιχαντιστής φέρει ένα αγαλμάτινο σύμβολο της Παναγίας και αφού την εξυβρίζει με χυδαίο τρόπο την πετάει επιδεικτικά στο έδαφος για να γίνει κομματάκια λέγοντας ότι το ίδιο θα κάνουμε με όλους εσάς τους χριστιανούς.

Το δράμα των χριστιανών της Μέσης Ανατολής δεν έχει τελειωμό και η υποκρισία των δυτικών δείχνει την μεγάλη τους αναλγησία σε αυτό το δράμα.

 

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.