«Είμαστε πλέον μια χώρα που μας δείχνουν με το δάχτυλο» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Πιστεύω στους πολίτες μου, μην δώσετε την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να αναλάβει τα ηνία», δήλωσε, αναφερόμενος στις εκλογές, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος μίλησε στην τελετή έναρξης για τη λειτουργία εγκατάστασης παραγωγής καρβιδίου του βορίου, στην πόλη Μπαντίρμα στη θάλασσα του Μαρμαρά, τονίζοντας πως το καρβίδιο του βορίου είναι απαραίτητο για την αμυντική βιομηχανία με τομείς εφαρμογής όπως η θωράκιση και η παραγωγή μηχανικών εξαρτημάτων ανθεκτικών στη φθορά.

«Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στον στόχο μας να καταστήσουμε τη χώρα μας μία από τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο. Ούτε οι παγκόσμιες κρίσεις στην υγεία και την ασφάλεια, ούτε οι φυσικές καταστροφές που έχουμε βιώσει, ούτε τα άλλα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε μπορούν να μας αποπροσανατολίσουν από αυτόν τον στόχο» επεσήμανε, δίχως να παραλείπει την αναφορά στον φονικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία, αναφέροντας ότι «το έθνος περνάει δύσκολες δοκιμασίες τα τελευταία χρόνια».

«Οι προσπάθειές μας για την ταχεία ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συνεχίζονται. Η Τουρκία είναι ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές της αμυντικής βιομηχανίας στον κόσμο. Στον κόσμο, είμαστε πλέον μια χώρα που μας δείχνουν με το δάχτυλο. Όταν αναλάβαμε την εξουσία, οι δυνατότητές μας στην αμυντική βιομηχανία ήταν 20%. Τώρα 80%. Πού ήμασταν και πού φτάσαμε! Και πού θα πάμε ακόμη…! Μαζί με τους φίλους μας θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με καρδιά και με αποφασιστικότητα. Ό,τι υποσχεθήκαμε θα τα υλοποιήσουμε ένα προς ένα ως Λαϊκή Συμμαχία» είπε.

Και συνέχισε: «Υποφέραμε για δύο χρόνια εξαιτίας του κορωνοϊού και μόλις ξεπεράσαμε αυτή την κρίση, βρεθήκαμε σε μια άλλη μάχη στην οποία αναγκαστήκαμε να κάνουμε παραχωρήσεις», αναφερόμενος στον πληθωρισμό. «Οι πλημμύρες που προκάλεσε ο σεισμός προκάλεσαν τη μία καταστροφή μετά την άλλη στην περιοχή μας. Οι ζωές που χάσαμε στους σεισμούς και τις πλημμύρες μας πονά στην καρδιά. Είμαστε ένα έθνος που δεν παραδόθηκε ποτέ σε καμία απειλή, επίθεση ή δυσκολία που ήρθε μπροστά του και αντιστάθηκε σε όλες με πίστη και θάρρος. Το ίδιο κάνουμε και σήμερα. Αφενός απομακρύνουμε τα συντρίμμια του σεισμού, αφετέρου δημιουργούμε συγκεκριμένα προσωρινά καταφύγια και ξεκινάμε την κατασκευή μόνιμων κατοικιών» συμπλήρωσε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.