Στην πόλη Χόμς της κεντρικής Συρίας μετέβη ο πρόεδρος της χώρας Μπασάρ αλ-Ασαντ ώστε να παρακολουθήσει την προσευχή για τη γιορτή 'Αιντ αλ-Φιτρ που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού. Η μετακίνηση αυτή του Σύρου προέδρου δεν είχε ανακοινωθεί, ενώ αποτελεί και μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του στην χώρα η οποία από την άνοιξη του 2011 μαστίζεται από εμφύλιο πόλεμο.

Η προσευχή, που αναμεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση, τελείτο στο τζαμί αλ-Σάφα της Χομς. Η πόλη τελεί υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, εκτός από μια συνοικία της περιφέρειας που ελέγχουν οι αντάρτες, αλλά με τους οποίους έχει συμφωνηθεί μια εκεχειρία.

Ο Ασαντ, που φεύγει σπανιότατα από τη Δαμασκό, παρακολούθησε τη θρησκευτική τελετή δίπλα στον υπουργό Θρησκευτικών Περιουσιών (Waqf) Μοχάμαντ Αμπντελ-Σάταρ Σάγιεντ και τον μουφτή της Συρίας, Αχμαντ Μπαντρεντίν Χασούν.

Το τέμενος βρίσκεται στη συνοικία Ακμάρα, η οποία αποτελεί συχνά στόχο επιθέσεων από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ή του Μετώπου αλ-Νόσρα, του συριακού σκέλους της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.