Τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από ισραηλινές δυνάμεις, ανακοινώθηκε από το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας και παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης.

Τουλάχιστον τρεις σκοτώθηκαν από πλήγμα ισραηλινού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA επικαλούμενο νοσοκομείο στη δυτική πόλη Τουλκάρμ.

Ισραηλινά στρατεύματα πυροβόλησαν και σκότωσαν τουλάχιστον δύο Παλαιστινίους στη διάρκεια συγκρούσεων που είχαν σημειωθεί νωρίτερα σε προσφυγικό καταυλισμό στην πόλη, μετέδωσε το WAFA.

Η επιδείνωση της βίας έρχεται έπειτα από περισσότερο από 18 μήνες αιματοχυσίας που έχει τροφοδοτήσει φόβους ότι μια μεγαλύτερη σύγκρουση θα μπορούσε να ξεσπάσει στη Δυτική Όχθη και τα κατεχόμενα να γίνουν ένα νέο μέτωπο στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Άλλοι 500 αλλοδαποί επιτράπηκε να περάσουν στην Αίγυπτο από τη Λωρίδα της Γάζας

Πάνω από 500 κάτοχοι ξένων διαβατηρίων κατάφεραν να φύγουν από την πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας χθες Δευτέρα και να περάσουν στο έδαφος της Αιγύπτου μέσω της συνοριακής διέλευσης στη Ράφα, γνωστοποίησαν οι αρχές στην παλαιστινιακή πλευρά των συνόρων.

Ο κατάλογος των ανθρώπων που μπόρεσαν να φύγουν συμπεριλαμβάνει υπηκόους Ισπανίας, Ολλανδίας, Σουηδίας, ΗΠΑ, Μαρόκου, Ιορδανίας και Ρωσίας, μεταξύ άλλων.

Μικρός αριθμός τραυματισμένων Παλαιστίνιων επετράπη επίσης να διακομιστεί στην Αίγυπτο.

Στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας δεν επιτρέπεται να φύγουν. Ο στρατός του Ισραήλ έχει αποκλείσει τις υπόλοιπες διελεύσεις. Η Ράφα είναι το μοναδικό πέρασμα από όπου εξακολουθεί να φεύγει κόσμος από τον μικρό παλαιστινιακό θύλακα, όπου η ανθρωπιστική κατάσταση χαρακτηρίζεται καταστροφική.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.