Στο τελευταίο στάδιο της κατάληψης της πόλης Φαλούτζα, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους από το 2014, βρίσκονται οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ.

Η κατάληψη της πόλης αναμένεται να δώσει μια ανάσα ανακούφισης στην κυβέρνηση της Βαγδάτης.

Η τελευταία φάση της επίθεσης ξεκίνησε τη Δευτέρα από τις ιρακινές δυνάμεις, με στόχο την απελευθέρωση της Φαλούτζα, αλλά και των γύρω περιοχών από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν και παραστρατιωτικές δυνάμεις σιιτών και σουνιτών, που συνεχίζουν την προώθησή τους προς την πόλη, ενώ αεροπορική κάλυψη παρέχουν αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας -υπό τις ΗΠΑ- που δραστηριοποιείται στην περιοχή. Στις επιχειρήσεις παίρνουν μέρος επίσης αεροσκάφη της νεοσύστατης ιρακινής αεροπορίας.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους προβάλλουν αδύναμη αντίσταση στην προέλαση των ιρακινών στρατιωτικών δυνάμεων, δεδομένου ότι έχουν υποστεί απώλειες από τα προπαρασκευαστικά πυρά που προηγήθηκαν των χερσαίων επιχειρήσεων.

Οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν ελεύθερους σκοπευτές, παγιδεύσεις δρόμων με εκρηκτικά, αλλά κι επιθέσεις αυτοκτονίας, προκειμένου να εμποδίσουν την προέλαση των ιρακινών δυνάμεων.

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.