ΑΓΙΟ ΦΩΣ 2024- Στα Ιεροσόλυμα έχει μεταβεί από το πρωί ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

Με αεροσκάφη της AEGEAN και της Olympic Air θα μεταφερθεί και εφέτος το Άγιο Φως από την Αθήνα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
H SKY express μεταφέρει και φέτος το Άγιο Φως σε επτά προορισμούς της Ελλάδας.
Το ‘Αγιο Φως θα παραλάβει ο κ. Κώτσηρας από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο θα έχει συνάντηση.
Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” αναμένεται περί τις 19:30 το απόγευμα και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ 2024

Ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι στα Ιεροσόλυμα η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο. Είναι η πρώτη φορά που Μεγάλο Σάββατο η Αγία Πόλη έχει τόσο λίγο κόσμο, τόσο λίγους προσκυνητές. Μέσα στο ναό επικρατεί συγκίνηση, χαρά, δέος, είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν.

Μαζί με τους Ορθόδοξους βρίσκονται οι Αρμένιοι και οι Κόπτες. Η κατάσταση που επικρατεί στη Μ. Ανατολή έχει προκαλέσει φόβο στους προσκυνητές, γι’ αυτό και κάθε Πάσχα, όπως γνωρίζουμε, συρρέουν ορθόδοξοι στην Ιερουσαλήμ από όλο τον κόσμο, ο αριθμός, είναι αρκετά μειωμένος, μάλιστα έχει ανακοινωθεί από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ότι εντός και εκτός του ναού, για λόγους ασφαλείας, ο αριθμός των πιστών δεν θα ξεπερνά τους 4.200 και φαίνεται μάλιστα ότι αυτό τηρείται.

Η Aφή του Αγίου Φωτός, η οποία συμβολίζει τη νίκη της ζωής επί του θανάτου, τελείται στον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ.

Ο Ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς και χιλιάδες επισκέπτες που επιθυμούν να βιώσουν από κοντά το μεγάλο θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.