Πανέμορφες βραχογραφίες, που χρονολογούνται πιθανότητα στους πρωτοβυζαντινούς χρόνους, ανακαλύφθηκαν στη νοτιοδυτική επαρχία των Μούγλων και οι Τούρκοι σκοπεύουν να τις αναδείξουν προσβλέποντας σε τουριστικό ρεύμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hürriyet, πρόκειται για εικόνες ζωγραφισμένες στα βράχια, που απεικονίζουν τη μορφή του Ιησού Χριστού και αγίων. Τα σπουδαία ευρήματα ανακαλύφθηκαν πολύ κοντά (σχεδόν ένα χιλιόμετρο) στον αυτοκινητόδρομο Μούγλων-Αϊδινίου, στην ευρύτερη ζώνη της αρχαίας Στρατονίκειας, στην περιοχή της Καρίας. Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Γιαταγκάν υποστηρίζει ότι είναι τόποι όπου οι κρυπτοχριστιανοί προσεύχονταν και λάτρευαν τον Θεό.

Οι βραχογραφίες φέρεται να έγιναν από μοναχούς που έζησαν εκεί πριν από περίπου 1.500 χρόνια· μέσα στους βράχουν ανακαλύφθηκαν και χριστιανικοί τάφοι.

Οι τοπικές τουρκικές Αρχές σχεδιάζουν να αναδείξουν τα αρχαιολογικά ευρήματα προσβλέποντας σε μια ακόμη σημαντική πηγή προσέλκυσης θρησκευτικού τουρισμού. Μάλιστα, λέγεται ότι στην ευρύτερη περιοχή σχεδιάζεται να γίνει ένα γεωλογικό πάρκο και οι σπάνιες αγιογραφίες θα αποτελέσουν τμήμα του έργου.

(Φωτ.:hurriyetdailynews.com)

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.