Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Ελβετία η διαφημιστική αφίσα που επέλεξε μία εταιρεία που φτιάχνει μαγιό, για να γιορτάσει τα 38 χρόνια που δραστηριοποιείται στον χώρο.

Οι αφίσες που αναρτήθηκαν σε πολλές περιοχές της Αυστραλίας έδειχναν ένα σέξι μοντέλο να ποζάρει δίπλα σε έναν μεγάλο ξύλινο Σταυρό. Κι αν αναρωτιέστε ποιο ήταν το κόνσεπτ της συγκεκριμένης διαφήμισης, που «απαιτούσε» μια τόσο προκλητική για τους Χριστιανούς εικόνα, αυτό αποκαλύπτεται από το σλόγκαν που περιλαμβάνεται στην ίδια αφίσα και τονίζει ότι «η φίρμα Taboo έχει αντέξει στη Γη περισσότερα χρόνια από τον Ιησού και τον Μέγα Αλέξανδρο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιησούς, έζησε για 33 χρόνια στη Γη προτού σταυρωθεί , ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος βρήκε τον θάνατο στα 32 του χρόνια.

Μετά την ανάρτηση της εν λόγω αφίσας σε πόλεις της Ελβετίας, πολλοί εκπρόσωποι χριστιανικών δογμάτων στην χώρα καταδίκασαν δημόσια την εταιρεία, ισχυριζόμενοι ότι προσβάλει το θρησκευτικό τους αίσθημα.

«Πέρα από την προκλητική εικόνα που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη διαφήμιση, το σλόγκαν είναι τελείως λάθος», τόνισε ο εκπρόσωπος της Μεταρρυθμισμένης Εκκλησίας στην Ελβετία (ένα προτεσταντικό δόγμα). «Η φίρμα “Ιησούς” δεν έπαψε να υπάρχει μετά από 33 χρόνια. Αντίθετα παραμένει ζωντανή εδώ και περισσότερα από 2.000 χρόνια και η ανθρωπότητα εξακολουθεί να ασχολείται με αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η προκλητική αφίσα που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων…

taboo.jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.