Ο γαλλικός λαός δηλώνει τη συμπαράσταση του στη χώρα μας με διαδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ της Ελλάδας σήμερα το απόγευμα, καταδικάζοντας τον εκβιασμό και τις αφόρητες πιέσεις που ασκούνται στον ελληνικό λαό.

Διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας διοργανώνουν, για σήμερα το απόγευμα, οι τέσσερις μεγαλύτερες γαλλικές συνδικαλιστικές οργανώσεις της ευρύτερης περιφέρειας των Παρισίων.

 Το ραντεβού έχει δοθεί στην πλατεία της Βαστίλης στις 19:30 ώρα Ελλάδας, με συνθήματα: «στήριξη στον ελληνικό λαό» και «σεβασμό στην κυριαρχία του».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «η κατάσταση της Ελλάδας είναι σήμερα καταστροφική γιατί χρησιμοποιήθηκε η χώρα ως εργαστήριο εφαρμογής των πολιτικών λιτότητας». Οι συνδικαλιστές, υποστηρίζουν ότι «εκφράζοντας την υποστήριξη προς τον ελληνικό λαό, δεν αποδεχόμαστε την άρνηση της δημοκρατίας στην Ευρώπη» (…). Το συνδικαλιστικό κίνημα αγωνίζεται κατά της ιδεολογικής προπαγάνδας σύμφωνα με την οποία είναι μονόδρομος και δεν υπάρχει άλλη επιλογή» υπογραμμίζουν.

Σε ξεχωριστό κείμενο το συνδικάτο CGT που πρόσκειται στο γαλλικό κομουνιστικό κόμμα και είναι μεγαλύτερο όλων, καταδικάζει «τον αφόρητο εκβιασμό (…) που ασκείται από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα».

«Πίσω από την πίεση που ασκείται στον ελληνικό λαό, θέλουν να φιμώσουν το σύνολο των πολιτών της Ευρώπης» καταγγέλλει το CGT.

 

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.