Μια πηγή από το εσωτερικό του FSB αναφέρει ότι απέτρεψαν μια τρομοκρατική επίθεση κατά της Λαύρας της Αγίας Τριάδας Αγ Σεργίου.Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προέρχονται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας απετράπη μια τρομοκρατική επίθεση κατά της μονής με τη μεγάλη ιστορία.

Σύμφωνα με τη πηγή στις 14 Ιουνίου σε πολλά καφέ στη συνοικία Pushkino κοντά στη Μόσχα.Εκρηκτικοί μηχανισμοί βρέθηκαν σε 3 καφέ αναφέρει η πηγή.Το ένα βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Pushkino. To καφέ αυτό ανήκει σε κάποιον αζέρο και σ΄έναν νταγκεστανό.

Κοντά στον αυτοσχέδιο μηχανισμό τα υλικά που εντοπίστηκαν καταμαρτυρούν την προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης έκρηξης στη Λαύρα.Οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες απέτρεψαν μια τρομοκρατική επίθεση στο μεγαλύτερο μοναστήρι της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας την Λαύρα της Αγίας Τριάδας-Αγ. Σεργίου αναφέρεται στο MK….(.mk.ru) Σύμφωνα με την πηγή σε τρία προαστιακά καφέ κοντά στο μοναστήρι ανακαλύφθηκαν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, χάρτες και φωτογραφίες της Λαύρας.Οι έρευνες και η όλη επιχείρηση συνεχίζεται.Ταυτόχρονα ο γραμματέας Τύπου της Μονής της Αγίας Τριάδας-Σεργίου ο Σεργκέι Bulchuk είπε στο Tass ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στο « MK » δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

«Δεν υπήρξε καμία τρομοκρατική ενέργεια ή πρόθεση μιας τρομοκρατικής επίθεσης….. » είπε.H Λαύρα της Αγ.Τριάδας-Αγ.Σεργίου θεμελιώθηκε το πρώτο μισό του XIVe αι. (1337) από το μοναχό και άγιο της ρωσικής εκκλησίας Σέργιο του Radonège. Εδώ ο Άγιος ’Andreï Roublev ο μαθητής του Θεοφάνη του Κρητικού θα αγιογραφήσει τη φημισμένη εικόνα της Αγίας Τριάδας για το εικονοστάσι του καθεδρικού της Λαύρας. Η ιστορία της Λαύρας είναι άμεσα συνυφασμένη με την ιστορία της Ρωσίας.Εδώ οι ρώσοι πρίγκιπες έπαιρναν την ευλογία πριν τις μάχες κατά των κατακτητών,οι χωρικοί προσέφευγαν και κρύβονταν κατά τις επιδρομές,οι πατριάρχες ενθρονίζονταν και οι τσάροι προσεύχονταν.

 

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.