Έντονα αντέδρασε η κυπριακή κυβέρνησης και όλα τα πολιτικά κόμματα από την εντελώς προκλητική δήλωση του Αμερικανού Πρέσβη, ο οποίος σε είπε ότι, «το κυπριακό πρόβλημα, δεν είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, κυρίως», αναφέρει σύσσωμος ο κυπριακός τύπος.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, αφού μίλησε για απαράδεκτη δήλωση, τόνισε : «Τέτοιες δηλώσεις δημιουργούν προβλήματα στον εν εξελίξει διάλογο και σε μεγάλο βαθμό είναι τέτοιες δηλώσεις που για χρόνια εμποδίζουν την ύπαρξη προόδου στο Κυπριακό».

Η κυπριακή κυβέρνηση δεν υποβάλει νότα διαμαρτυρίας στην Ουάσιγκτον διότι ο Αμερικανός πρέσβης αναφερόταν σε προσωπικές του θέσεις, αλλά το θέμα θα » συζητηθεί» με την αμερικανική Κυβέρνηση.

«Μνημείο θρασύτητας και πρόκλησης» προς τον Κυπριακό λαό, το διεθνές δίκαιο και τα επανειλημμένα ψηφίσματα του ΟΗΕ χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου τη δήλωση του Αμερικάνου Πρέσβη.

«Ο κ. Κόνινγκ μετά και τις απαράδεκτες και ανιστόρητες αναφορές του είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο και η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας οφείλει να ζητήσει άμεσα την ανάκληση του», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, Χρυσός Τουλούπης.

Σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,ο Αμερικανός Πρέσβης από την στιγμή που πάτησε το «πόδι του» στο Νησί προκαλεί παντοιοτρόπως. Καλό να τον » μαζέψει» το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο Πρόεδρος της Κύπρου φαίνεται να » ενόχλησε» λόγω των σχέσεων και των επαφών του με την Μόσχα.

Η στάση του Αμερικανού διπλωμάτη προκαλεί τον ελληνισμό που έχει υποφέρει τα πάνδεινα από τους Τούρκους το 1974 , και όλα αυτά τα χρόνια παλεύει για την επιβίωση του.

Ειδικά τώρα που οι Τούρκοι καθώς διαφαίνεται ετοιμάζουν νέο γύρο προκλήσεων και αντιπαραθέσεων με την Κυπριακή δημοκρατία. Απαιτούν συνιδιοκτησία των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ οι Οθωμανοί. Η στάση των ΗΠΑ θα είναι καταλυτική το επόμενο διάστημα.

Ο ελληνισμός δεν ανέχεται πλέον τέτοιος συμπεριφορές από κανέναν.

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.