Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι δυνάμεις ασφαλείας της Σουηδίας καθώς τις τελευταίες ώρες πληροφορίες λένε πως μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν μπει στη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου οι τζιχαντιστές έχουν φτάσει στην Στοκχόλμη και ετοιμάζουν να πραγματοποιήσουν χτύπημα εναντίον των πολιτών.

«Αυτή τη στιγμή συλλέγουμε πληροφορίες σε συνεργασία με τις υπηρεσίες άλλων χωρών», ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας Simon Bynert.

Τα δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι μαχητές του ISIS και συγκεκριμένα 7-8 άτομα έχουν φτάσει στη χώρα από το Ιράκ και καταστρώνουν σχέδιο επίθεσης.

Τουλάχιστον 300 Σουηδοί πολίτες έχουν ταξιδέψει στο Ιράκ και τη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Διεθνές Κέντρο για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας (ICCT), και δημοσιεύθηκε την 1η Απριλίου.

Τον Μάρτιο η Europol ανακοίνωσε ότι 3.000 – 5.000 Ευρωπαίοι πολίτες έχουν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα των τζιχαντιστών και έχουν επιστρέψει στην Ευρώπη για μια «εντελώς νέα πρόκληση».

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο στα σουηδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρει ότι οι ισλαμιστές έχουν διεισδύσει με επιτυχία Πράσινο Κόμμα της Σουηδίας.

«Ανθρωποι που είναι κοντά στην Μουσουλμανική Αδερφότητα -ένα ισλαμικό κόμμα- προσελκύουν κόσμο από το Πράσινο Κόμμα», λέει ο Lars Nicander από το Σουηδικό Εθνικό Πανεπιστήμιο Άμυνας.

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.