Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε για χορήγηση της τουρκικής υπηκοότητας στους Σύριους πρόσφυγες στην Τουρκία, ένα ζήτημα το οποίο έλαβε διάφορες αντιδράσεις στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μιλώντας σε δείπνο ιφτάρ (ραμαζανικό) στην επαρχία Κιλίς το Σάββατο, ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των Σύρων προσφύγων στη χώρα.

«Υπάρχουν Σύριοι με πολλά προσόντα στην επιστήμη και σε ακαδημαϊκούς τομείς που ζουν σήμερα στην Τουρκία. Δεν ξέρω σε πόσους θα χορηγηθεί η υπηκοόητα, αλλά η αλήθεια είναι ότι όλοι τους θα έχουν αυτό το δικαίωμα. Δεύτερον, θα είναι σε εθελοντική βάση. Τρίτον, αυτό θα γίνει μετά από ορισμένη διαδικασία», είπε.

Επίσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Σαμπάχ, ο επικεφαλής της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Προσφύγων στο Κοινοβούλιο, ο Ατάι Ουσλού δήλωσε ότι το έργο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη για τη χορήγηση αδειών εργασίας σε Σύριους πρόσφυγες και για παραμονή στη χώρα, προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει το οικονομικό δυναμικό των Συρίων στη χώρα να μαραζώσει.

 

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.