Σε μία συμβολική κίνηση διακοινοτικής ενότητας σε δύσκολους καιρούς για τη Γαλλία, ομάδα μουσουλμάνων στην πόλη Λανς, στο βόρειο τμήμα της χώρας, προσφέρθηκε για «περιφρούρηση» της νυχτερινής χριστουγεννιάτικης λειτουργίας.

Τα φετινά Χριστούγεννα στη Γαλλία γίνονται όχι μόνο υπό το ακόμη ισχύον καθεστώς έκτακτης ανάγκης αλλά και με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας σε θρησκευτικές εκδηλώσεις αλλά και διαφόρων ειδών χριστουγεννιάτικες συγκεντρώσεις.

Όπως μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων το France Info, περίπου 15 μουσουλμάνοι με γιλέκα εμφανίστηκαν ως «φρουρά» στην εκκλησία της Λανς για τη λειτουργία της νύχτας προς Παρασκευή.

Οι πιστοί που προσήλθαν τους ευχαρίστησαν για την κίνησή τους και στο τέλος της λειτουργίας τους εξέφρασαν την συγκίνησή τους, με τον ιερέα να τους δίνει και το λεγόμενο «Φως της Βηθλεέμ», σύμβολο ειρήνης.

Την περιφρούρηση είχε διοργανώσει η τοπική κοινότητα μουσουλμάνων και, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Αμπντελκαντέρ Αουσέτζ, επρόκειτο για «συνειδητή χειρονομία». «Οι μουσουλμάνοι στη Γαλλία στέκονται στο πλευρό των συμπολιτών τους, εάν υπάρξουν επιθέσεις, τότε θα μας σκοτώσουν όλους μαζί» είπε στο iTele.

To υπουργείο Εσωτερικών έχει καλέσει σε ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας και έχει συστήσει για πολλές συγκεντρώσεις ελέγχους στις εισόδους. 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.