Τι είναι οι "Μεσσιανικοί στρατιώτες" ; Ομάδες πιστών του Ιησού που έχουν καταταγεί στον ισραηλινό στρατό...

Σε πρόσφατη έρευνα από το Kehila News του Ισραήλ έγινε αφιέρωμα στους μεσσιανικούς Εβραίους που υπηρετούν στον ισραηλινό στρατό ή γενικότερα στις IDF (ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις).

Το KNI διεξήγαγε την έρευνα σε συνεργασία με διάφορους τοπικούς φορείς που διοργανώνουν συνέδρια και μελέτες της Βίβλου τα Σαββατοκύριακα για εκατοντάδες μεσσιανικών στρατιωτών που σήμερα υπηρετούν στον Ισραηλινό Στρατό. Όλοι Ισραηλινοί, άνδρες ηλικίας 18 έως 21 και γυναίκες ηλικίας 18 έως 20.

Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες μεσσιανικών Ισραηλινών Εβραίων και μη Εβραίων, άνδρες και γυναίκες, έχουν υπηρετήσει στον ισραηλινό στρατό 

Από τα αποτελέσματα της έρευνας, είναι σαφές ότι η ειλικρίνεια και το ανοιχτό πνεύμα σχετικά με τον Yeshua (Ιησούς) στον ισραηλινό στρατό είναι πλέον κάτι  «φυσιολογικό».

Από αυτούς τους Μεσσιανικούςς στρατιώτες , ένα αξιοσημείωτο 96 % λένε ότι οι συνάδελφοί τους στρατιώτες  γνωρίζουν την πίστη τους στον Yeshua ως τον Μεσσία.

Ενδεχομένως ακόμη πιο αξιοσημείωτο είναι ότι το 78%  από τους διοικητές ή τους αξιωματικούς τους γνωρίζουν την πίστη τους στον Yeshua. 

Εξίσου ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα της έρευνας και για την υποστηρικτική και πλουραλιστική αντίδραση από τους συναδέλφους τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς τους με 64%  από αυτούς να έχουν «θετική» στάση, το 22 % “αδιάφορη”και μόνο το 14% να εκφράζουν μια “αρνητική” στάση όταν ακούν για την πίστη στο Yeshua.

Σε αντίθεση με ό, τι παλαιότερα συνέβαινε πλέον πολύ λίγοι μεσσιανικοί  στρατιώτες αντιμετωπίζουν σήμερα σημαντικές διακρίσεις ή διώξεις. Επιπλέον, ένα σχετικά υψηλό ποσοστό (30%) απάντησαν ότι έχουν έναν Μεσσιανικό στρατιώτη ανάμεσα στους συναδέλφους στην μονάδα τους.

. Η συντριπτική πλειοψηφία, 57%, Μεσσιανικών στρατιωτών υπηρετούν σε μάχιμες μονάδες, με πολλούς να υπηρετούν σε ασταθείς περιοχές, όπως τα σύνορα της Γάζας (9%), στα σύνορα του Λιβάνου (15 %), και την Ιουδαία και τη Σαμάρεια (18%). 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.