Συνεχίζουν τον «χαβά τους» οι Τούρκοι φανατικοί ισλαμιστές στην Τουρκία, απαιτώντας με όλους τους τρόπους την μετατροπή της Αγίας Σοφίας, που αποτελεί το καμάρι της χριστιανοσύνης, σε Τζαμί.

Μια ομάδα « φανατικών» μουσουλμάνων από όλη την Τουρκία προσευχήθηκε πριν από την αποφράδα επέτειο 562ας πτώσης της Κωνσταντινούπολης , απαιτώντας να μετατραπέι η Αγία Σοφία ξανά σε τζαμί, αναφέρει τουρκική εφημερίδα hurriyetdailynews.com.

Άνδρες και γυναίκες από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν έξω από την Αγία Σοφία σήμερα 31 Μαΐου, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τον σύλλογο Νεολαίας Ανατολία (AGD) με το σύνθημα «Σπάστε τις αλυσίδες, ανοίξτε την Αγία Σοφία», πραγματοποιώντας παράλληλα πρωινή προσευχή με ταυτόχρονη έκκληση για την μετατροπή του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας , η οποία αποτελεί επίσημα μουσείο, σε τουρκικό τζαμί.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι η Αγία Σοφία παρέμεινε το κέντρο του Ορθόδοξου Χριστιανισμού, μέχρι το 1453, όταν η πόλη κατακτήθηκε από τους Οθωμανούς Τούρκους υπό τον Σουλτάνο Μωάμεθ Β, γνωστό και ως κατακτητή . Μετά από 916 χρόνια υπηρεσίας ως ναού , η Αγία Σοφία μετατράπηκε από τους Οθωμανούς σε «τζαμί». Τα ψηφιδωτά της εκκλησίας καλύφθηκαν με γύψο, αλλά αποκαταστάθηκαν με επιτυχία στον 20ο αιώνα.

Η Αγία Σοφία, αναφέρει η εφημερίδα hurriyet χρησιμοποιήθηκε ως τζαμί για 482 χρόνια. Μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μετατράπηκε επίσημα σε μουσείο το 1935.

Σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, σε περίπτωση που μετατρέψουν οι ακραίοι ισλαμιστές του ΑΚΡ την Αγία Σοφία σε Τζαμί, η πατρίδα μας πρέπει να αντιδράσει δυναμικά. Εκτός από τις καταγγελίες σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, ( ΟΗΕ, ΕΕ, UNESKO) να πράξουμε κάτι ανάλογο στην πατρίδα μας όπου υπάρχουν και εδώ τουρκικά Τζαμιά.

Επίσης η κατασκευή του τζαμιού στο βοτανικό να σταματήσει αμέσως σε όποιο στάδιο και εάν βρίσκεται. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μια τέτοια ενδεχόμενη κίνηση από το τουρκικό ισλαμικό κατεστημένο, να αποβλέπει και σε πιθανά «παιχνίδια» της Τουρκίας στο Αιγαίο πέλαγος. Δυστυχώς κάποιοι πολιτικοί της πατρίδας απερίσκεπτα , έδωσαν στους Τούρκους την εντύπωση ότι το μισό Αιγαίο Πέλαγος τους ανήκει, και ότι η χώρα μας ότι και να πράξει η Άγκυρα, δεν πρόκειται να αντιδράσει. Αυτά είναι λάθη σοβαρά τα οποία δυστυχώς πληρώνονται ακριβά .

Υπενθυμίζουμε επίσης στους Ιμάμηδες και στους υπόλοιπους που ζητούν την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί, ότι «παίζουν» με την φωτιά και με δυνάμεις πέρα και πάνω από τον ανθρώπινο διεστραμμένο νου…..! Ως παράδειγμα αναφέρουμε τα ψηφιδωτά που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα, και τα οποία προκάλεσαν τρόμο στους Τούρκους μηχανικούς.

 

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.