Οι Σύροι πιλότοι πετάνε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και τους άλλους τζιχαντιστές μέσα σε «αρχαία» αεροπλάνα που ρίχνουν αυτοσχέδιες βόμβες.

Ωστόσο, παρά τις αντίξοες συνθήκες που μάχονται, αισθάνονται ότι επιτέλους φαίνεται να νικάνε τους τζιχαντιστές και διατηρούν υψηλό το ηθικό τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Russia Today, οι Σύροι πιλότοι πετάνε με αεροσκάφη τόσο παλιά που κάποια είναι της δεκαετίας του 1960.

Το Mikoyan – Gurevich MiG 21 είναι ένα αυτά. Ένα αεροπλάνο που δεν σχεδιάστηκε για βομβαρδιστικό, μόνο για αερομαχίες, αλλά οι Σύροι πιλότοι το έκαναν να μπορεί να ρίχνει βόμβες στις θέσεις των τζιχαντιστών.

Πρόκειται για ένα αεροσκάφος ηλικίας 50 ετών, που όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον πόλεμο του Βιετνάμ αποδεκάτισε τα αμερικανικά μαχητικά με την τότε ανωτερότητά του, αλλά σήμερα είναι μουσειακό κειμήλιο. Αυτό το… μουσειακό αεροπλάνο μάχεται ακόμα και σήμερα στη Συρία.

«Είναι ένα δυνατό αεροπλάνο και ασφαλές. Κάνει ό,τι του ζητήσουμε», λέει ένας Σύρος πιλότος στο Russia Today, ο οποίος είπε ακόμα ότι με το συγκεκριμένο αεροσκάφος κάνει 3 με τέσσερις αεροπορικές επιδρομές την ημέρα.

«Ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε αυτούς τους τζιχαντιστές και τις προσπάθειές τους να καταστρέψουν τη χώρα μας και γιατί οι δυτικές δυνάμεις διαδίδουν παραπληροφόρηση για το τι πραγματικά συμβαίνει εδώ», λέει ο ίδιος πιλότος.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Συριακή Πολεμική Αεροπορία είναι ότι δεν έχουν βόμβες να ρίξουν στους τζιχαντιστές.

Ωστόσο, κατάφεραν και κατασκεύασαν τις δικές τους τοπικές αυτοσχέδιες βόμβες, τις περιβόητες «βόμβες βαρέλια», για να βομβαρδίζουν.

Στη Συρία δεν μάχεται μόνο το MIG 21. Μάχονται και νεώτερα μοντέλα, όπως το MIG 23. Ωστόσο, και σε αυτά τα αεροσκάφη το νεώτερο είναι ηλικίας 30 ετών.

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.