Η ενορία του καθεδρικού ναού του Αγίου Νικολάου του Πατριαρχείου Μόσχας στη Βιέννη έχει καταθέσει επίσημη καταγγελία εναντίον των παικτών του "Pokemon Go"

Όπως σημειώνεται στην καταγγελία, οι συμμετέχοντες στο παιχνίδι έσπασαν τον καθεδρικό ναό, που είναι ένα “τόπος λατρείας που προορίζεται μόνο για σκοπούς λατρείας”,όπως αναφέρεται σε τοπικά ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσική Εκκλησία από την αρχή αυτής της νέας υστερίας απευθυνόμενη στος συμμετέχοντες στο παιχνίδι “Pokemon Go”, κείχε ζητήσει να σεβαστούν τα δικαιώματα των άλλων ανθρώπων.

“Οι προγραμματιστές ττου παιχνιδιού προστέθουν σκόπιμα μια προκλητική διάσταση, προτείνοντας ότι είναι απολύτως φυσιολογικό οποιοσδήποτε χώρος να γίνεται διαδικτυακός τόπος δράσης για το παιχνίδι. Ελπίζω ότι οι χρήστες του παιχνιδιού θα έχουν αρκετή διακριτική ευχέρεια να σεβαστούν τα δικαιώματα των άλλων ανθρώπων, όπως οι κοινωνικές και θρησκευτικές οργανώσεις, και να μην θίγουν την ιδιωτική ζωή των άλλων”, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος για τη σχέση της Εκκλησίας και την κοινωνία και τα Μέσα Ενημέρωσης, Vakhtang Kipshidze.

 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.