Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει την απονομή του Βραβείου Επιστημών στον επ. Καθηγητή Βιολογίας, Απόστολο Ζαραβίνο, για την έρευνα που πραγματοποιεί στον τομέα του καρκίνου, από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ).

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΝΕΚ αναφέρει:

Η ερευνητική δραστηριότητα του Απόστολου στο θέμα εξεύρεσης θεραπειών στα Λεμφώματα τύπου Β αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην κατανόηση των πολύπλοκων μηχανισμών της ασθένειας και την κατασκευή νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων για τους ασθενείς.

Ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, αν. Καθηγητής Χρήστος Δημόπουλος ανέφερε ότι:

Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για τον εκλεκτό συνάδελφο Απόστολο Ζαραβίνο και τον συγχαίρουμε θερμά για τη νέα του επιτυχία.
Οι ερευνητικές του δραστηριότητες προσδίδουν ιδιαίτερο κύρος στο Τμήμα Επιστημών Ζωής, στη Σχολή Θετικών Επιστημών, και στο Πανεπιστήμιο γενικότερα. Του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το μέλλον.

Η έρευνα του επ. Καθηγητή Ζαραβίνου επικεντρώνεται στην κατανόηση της καρκινογένεσης μέσα από τη διερεύνηση των γονιδιακών αλληλεπιδράσεων.
Τα τρέχοντα ενδιαφέροντά του έχουν να κάνουν με την ανακάλυψη θεραπευτικών στόχων στον καρκίνο, χρησιμοποιώντας τεχνικές αλληλούχισης επόμενης γενιάς (NGS).

Ο Δρ Ζαραβίνος είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής σε αρκετά επιστημονικά περιοδικά.
Έχει λάβει διάφορες υποτροφίες και βραβεία και είναι συγγραφέας σε περισσότερες από 50 ερευνητικές εργασίες, 10 άρθρα ανασκόπησης και 4 κεφάλαια βιβλίων.

Πηγή: politis.com

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.