Στα 1000 μ. από το Ισλαμικό Κράτος που οι μαύρες σημαίες του ήταν στην περίμετρο της γραμμής του μετώπου.Τόσο κοντά ήμασταν.

Η επίσκεψη στην πρώτη γραμμή και στο εγκαταλελειμμένο χριστιανικό χωριό Teleskof στο βόρειο Ιράκ ήταν αποκαρδιωτική.Το χωριό κατελήφθη από την ISIS απελευθερώθηκε μετά από μια εβδομάδα, αλλά αποτελεί παρά ταύτα μια πόλη-φάντασμα εδώ κι 1,5 χρόνο.

Είδαμε τις χριστιανικές δυνάμεις της Νινευή των Χαλδαίων / Ασσυρίων / Συρίων, που εκπαιδεύθηκαν από τους αμερικανούς πριν από τη μάχη της Μοσούλης.Επισκεφθήκαμε την εκκλησία του Αγ.Ιακώβ και βρήκαμε ερειπωμένους και ταπεινωμένους τους τόπους λατρείας και τα σύμβολα μετά τη φυγή εκδίωξη των κατοίκων της Χαλδαίων / Ασσυρίων / Συρίων.

Είδαμε καμμένα κι απανθρακωμένα χριστιανικά βιβλία αλλά τις πόρτες των σπιτιών να είναι μαρκαρισμένες με το γράμμα « Ν » για nazaren ( «Χριστιανός» στα αραβικά).Αντικρύσαμε εγκαταλελειμμένα παιδικά παιχνίδια και παπούτσια να βρίσκονται διάσπαρτα στους δρόμους. Σ΄ ένα από τα σπίτια είδα ένα τυπικό « αρκουδάκι ». Όλα έμεινα στη θέση τους τη στιγμή που ο καθένας έσπευσε να εγκαταλείψει το βιος του για να σώσει τη ζωή του. (υλικό και περιγραφή από ρεπορταζ σουηδού δημοσιογράφου 23/4/16)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.