Η αστυνομία του Ισραήλ ισχυρίζεται πως συνέλαβε έξι Παλαιστίνιους και έξι Ισραηλινούς τη Δευτέρα, μετά από καυγά στο τέμενος Αλ-Άκσα, της ανατολικής Ιερουσαλήμ, που αποτελεί χώρο συχνών διενέξεων.

«Οι Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να εμποδίσουν Εβραίους, να εισέλθουν στο Όρος του Ναού» είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι, χρησιμοποιώντας το εβραϊκό όνομα του χώρου λατρείας, που είναι ιερό και για τις δυο θρησκείες.

Στη συνέχεια, οι δυνάμεις ασφαλείας, συνέλαβαν τέσσερις Εβραίους, που παρέβησαν τον κανονισμό που τους απαγορεύει να προσεύχονται εκεί, ενώ άλλοι δυο συνελήφθησαν για διαταραχές, όπως είπε η Σάμρι.

Ο συγκεκριμένος χώρος θεωρείται ο πιο ιερός τόπος λατρείας για τον ιουδαϊσμό, ενώ από την άλλη, ο τρίτος πιο σημαντικός για το ισλάμ.

Οι Εβραίοι έχουν κάθε ελευθερία να κινούνται μέσα στον ιερό χώρο, όμως απαγορεύεται να τελέσουν προσκύνημα ή προσευχές, από φόβο να μην προκαλέσουν αναταραχές με τους μουσουλμάνους της περιοχής.

Συχνά πυκνά, υπερ-εθνικιστές Εβραίοι, βρίσκονται μέσα στο ναό, όπου και προσεύχονται διακριτικά, όμως οι αρχές φοβούνται πως αυτά τα περιστατικά θα δώσουν θάρρος και σε άλλους, όχι τόσο διακριτικούς.

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.