Οι ΗΠΑ δεν θα συνδράμουν στις επιχειρήσιεις στη Συρία τη Ρωσία καθώς η Μόσχα συνεχίζει να υποστηρίζει τον Πρόεδρο Άσαντ και δεν δίνει εγγυήσεις για την ασφάλεια των αμερικάνικων αεροσκαφών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Lt. Col. Michelle Baldanza.

“Oι ΗΠΑ δεν έχουν τον συντονισμό των δραστηριοτήτων του συνασπισμού στη Συρία με τη Ρωσία. Την 1η Οκτωβρίου, το Υπουργείο Άμυνας πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τους αξιωματικούς του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας σχετικά με τα τεχνικά μέσα για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πιλότων μας. Περιμένουμε απο το ρωσικό Υπουργείο άμυνας να απαντήσει στην πρότασή μας”, δήλωσε ο Baldanza.

Η Ουάσιγκτον έχει την υποψία ότι η Μόσχα υποστηρίζει τον Άσαντ και επιτίθεται στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης αντί σε στόχους του Ισλαμικού Κράτους.

“Ανησυχούμε ότι η Ρωσία συνεχίζει να στοχεύει τους μη εξτρεμιστές στη Συρία, αποδεικνύοντας ότι συμφωνούν με την ενδυνάμωση του καθεστώτος του Άσαντ ως πιο σημαντικό γεγονός απο την αντιμετώπιση του ISIL. Κάναμε ξεκάθαρο ότι η Ρωσία πρέπει να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση του ΙSIL, με τις στρατιωτικές της δυνάμεις, για να δεχτουμε ότι λειτουργεί παραγωγικά. Ωστόσο, όσο η ρωσική στρατιωτική δράση επικεντρώνεται στην υποστήριξη του καθεστώτος του Άσαντ, δεν μπορούμε και δεν θα συζητήσουμε για κανένα μέτρο της συνεργασίας”, δήλωσε ο Baldanza.

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.