Ηλεκτρικό ρεύμα στους μαχητές της ISIL στο Tel Abyad, συριακή πόλη κοντα στα σύνορα με την Τουρκία, δίνει η Αγκυρα, ενώ η υπόθεση των φορτηγών ΤΙΡ της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας που μετεφεραν κρυφά όπλα στους ανταρτες της Συρια και τους τζιχαντιστές, συνεχίζει να τροφοδοτεί με νεα στοιχεία.

Όπως καταγγέλει η εφημερίδα Birgun η Τουρκία παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα στους μαχητές της ISIL στο Tel Abyad. Στέλεχος της εταιρίας ηλεκτροδότησης Detas δήλωσε στην εφημερίδα ότι υπάρχει παροχή ρεύματος χωρίς διακοπές στο Tel Abyad τη στιγμή που η τουρκική πόλη Akcakale απέναντι στην ίδια περιοχή υποφέρει από συνεχείς διακοπές ρεύματος τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα!

Να σημειωθεί ότι η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet κατηγορεί τον Τούρκο Πρόεδρο ότι »υπερασπίζεται και πάλι τους τζιχαντιστές», όπως αναφερει. Γράφει συγκεκριμένα ότι ενώ τα μέλη της κουρδικής πολιτοφυλακής στην Συρία YPG μάχονται να διώξουν την ISIL από το Tel Abyad, ο κ. Ερντογάν δηλώνει ότι οι αεροπορικές επιδρομές έχουν ως στόχο τους Τουρκομάνους και Άραβες αντάρτες στο Tel Abyad, τη στιγμή που το τελευταίο ελέγχεται από την ISIL από τον Αύγουστο του 2014.

Επίσης η Cumhuriyet. στο σημερινό φύλλο αναφέρεται σε έκθεση της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής αναφορικά με τα όπλα που βρέθηκαν στα φορτηγά της ΜΙΤ στα Άδανα. Σύμφωνα με την έκθεση, τα όπλα που μετεφεραν οι Τουρκοι στην Συρία και πιάστηκαν ήταν Ρωσικής σχεδίασης που κατασκευάστηκαν σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπως η Βουλγαρία, Σλοβακία, Ουκρανία και Τσεχία- επιλογή που εκανε η Αγκυρα για να θολώσει τα νερά προφανώς…

Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του Τουρκικού ΥΠΕΞ, κ.Τανζού Μπιλκίτς, απέρριψε ως ‘συκοφαντικούς’ τους ισχυρισμούς που θέλουν η Τουρκία να συνοδεύει τζιχατιστές και να αποστέλλει όπλα στη Συρία. «Πάνω απ’ όλα, αυτή η σκοτεινή οργάνωση συνιστά σημαντική απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας. Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την καταπολέμηση της ISIL, συμπεριλαμβανομένης και της διεθνούς συνεργασίας», δήλωσε χθες σε δημοσιογράφους, πιστός στην γνωστή τακτική της Αγκυρας »να πουλάεει και να αγοράζει».

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.