Πρίστινα. Κοσσυφοπέδιο.

Το υπουργείο Υγείας έχει εγκρίνει σχέδιο νόμου για την περιτομή των παιδιών σε δήμους του Κοσσυφοπεδίου. Σύμφωνα με το μνημόνιο που υπογράφηκε, χειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιά που θεωρούνται δύσκολες να γίνονται μέσω των θεσμικών οργάνων της δημόσιας υγείας.

Την οικονομική επιβάρυνση όλων αυτών των περιπτώσεων αναλαμβάνει ο τουρκικός Δήμος της Προύσας.

Οι σχέσεις μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Τουρκίας έχουν προχωρήσει σε τέτοιο σημείο που ορίζεται και ποιος θα είναι αυτός που θα εκτελεί την χειρουργική επέμβαση της περιτομής- μιας αρχαίας πρακτικής που έχει υιοθετηθεί σε δύο από τις τρεις θρησκείες, δηλαδή από το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό.

Το υπουργείο Υγείας με επικεφαλής τον Ιμέτ Ραχμάν, έχει αναφέρει ότι η χρηματοδότηση των περιτομών στους άρρενες χρηματοδοτείται από τον Δήμο της Προύσας – Τουρκία- σε περιτομές που θα γίνουν σε δήμους του Κοσσυφοπεδίου.

Το σχετικό έγγραφο εκδόθηκε την 17η Αυγούστου, όπου καθορίζονται όλη η διαδικασία για την επίπονη αυτή επέμβαση στα νέα αγόρια.

Μάλιστα πέρυσι- συνεχίζει το δημοσίευμα- στο Κοσσυφοπέδιο ήρθαν Τούρκοι γιατροί οι οποίοι έκαναν επεμβάσεις περιτομής σε 84 παιδιά, χωρίς να υπάρχει σχετική άδεια του υπουργείου Υγείας.

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.