Δικαστήριο της Σ Αραβίας καταδίκασε έναν άνδρα σε 10 χρόνια φυλακή και 2000 μαστιγώσεις γιατί δημοσίευσε δεκάδες σημειώσεις αθειστικές στον λογαρισμό του στο Twitter.

Ο 28χρονος επιβεβαίωσε ότι ήταν άθεος και αρνήθηκε να μετανοήσει διευκρινίζοντας ότι όλα αυτά που έγραφε αναλογούσαν στις πεποιθήσεις του.Ομοίως πρόσθεσε ότι είχε το δικαίωμα να τις εκφράσει μεταφέρει η εφημερίδα Al-Watan, χωρίς να διευκρινίσει το όνομα του ανθρώπου. .

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό η θρησκευτική αστυνομία της Σ Αραβίας επιφορτισμένη με την επιτήρηση των κοινωνικών δικτύων εντόπισε περισσότερα από 600 tweets του ατόμου όπου αρνούνταν την ύπαρξη του Θεού και διακωμοδούσε στίχους του κορανίου και κατηγορούσε όλους τους προφήτες για ψέματα και πρόκληση αντιπαλοτήτων.Το δικαστήριο ομοίως τον καταδίκασε να πληρώσει ένα πρόστιμο ύψους 20.000 riyals σαουδαραβικών (5.064 ευρώ).

Το 2014, ο μονάρχης Abdallah εισήγαγε μια σειρά νόμων που θεωρούσαν τους αθέους ως τρομοκράτες σύμφωνα με την έκθεση του Human Rights Watch (HRW).Μέσω αυτών των διαταγμάτων και από τοην αντιτρομοκρατική νομολογία ο βασιλιάς Abdallah αποπειράθηκε να καταπνίξει όλες τις μορφές διαφωνίας και διαμαρτυρίας που θα μπορούσαν να « ζημιώσουν την δημόσια τάξη « .

Η σαουδαραβική νομολογία ορίζει την τρομοκρατία ως « κάτι που επιβάλει την αθειστική αντίληψη υπό οποιαδήποτε μορφή ή που θέτει υπό αμφισβήτηση τα θεμέλια της ισλαμικής θρησκείας που είναι η βάση αυτής της χώρας » της θεοκρατικής αυτής χώρας. .marianne 28.2.16

 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.