Η οργάνωση «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» (TAK) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα την Κυριακή, που άφησε πίσω της 37 νεκρούς.

Η οργάνωση περιγράφει την επίθεση με παγιδευμένο όχημα ως μια πράξη εκδίκησης για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν από τον Ιούλιο οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στη νοτιοανατολική Τουρκία, στην οποία ο πληθυσμός είναι κυρίως κουρδικός, από τις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες πολίτες, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και Κούρδοι μαχητές.

Σε ανακοίνωσή της η ΤΑΚ αναφέρει ότι στόχος της επίθεσης ήταν οι δυνάμεις ασφαλείας, αλλά μεγάλος αριθμός πολιτών σκοτώθηκε μετά την επέμβαση της αστυνομίας. Ακόμη συμπληρώνει ότι είναι αναπόφευκτοι οι θάνατοι αμάχων στις επιθέσεις της.

Εξάλλου, προειδοποιεί ότι θα πραγματοποιήσει κι άλλες επιθέσεις κατά αυτών που θεωρεί υπεύθυνους για τις επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Η οργάνωση TAK έχει επίσης αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο όχημα που έγινε τον Φεβρουάριο στην Άγκυρα από την οποία έχασαν τη ζωή τους 29 άνθρωποι.

Η TAK δηλώνει ότι έχει αποσχιστεί από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), αλλά ειδικοί πάνω στο θέμα αυτό υποστηρίζουν ότι οι δύο οργανώσεις διατηρούν στενούς δεσμούς.

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.