Περίπου σαράντα πέντε γυναίκες εκπαιδευμένες καλά στην "αρσενική τέχνη" των στρατιωτικών υποθέσεων , ντυμένες με hijabs και niqabs εμφανίζονται σε ένα νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα επιδεικνύοντας την άριστη γνώση των στρατιωτικών όπλων. Σε αυτή την περίπτωση, η γυναικεία ομάδα που ανήκει στο  "Ισλαμικό κράτος" κατέλαβε το αρχαίο μοναστήρι του Αγίου Συμεών στη Συρία.

Μετά την επίτευξη της κατάληψης του ιστορικού μοναστηριού, οι γυναίκες παρατάχθηκαν στον προάυλιο χώρο και επανέλαβαν τα λόγια της επικεφαλής τους,  με μια απειλή για το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ:

“Βγήκαμε έξω για να πολεμήσουμε για τη θρησκεία μαςκαι τη χώρα μας! Βγήκαμε έξω για να διδάξουμε τις γυναίκες να είναι σαν άντρες – και να είναι σε θέση να φροντίσουν τον εαυτό τους σε μια ενδεχόμενη επίθεση από τον άδικο και κακοποιό (σ.σ. τον Πρόεδρο της Συρίας)”.

Στη συνέχεια, το λόγο πήραν άλλες γυναίκες- στρατιώτες του αποσπάσματος. “Είμαστε εδώ, όχι μακριά από το Χαλέπι,  σαράντα πέντε αδελφές. Σύντομα, αν ο Αλλάχ το επιτρέψει, θα βρεθούμε σε όλες τις πόλεις “!.

Το 2011 η μονή του Αγίου Συμεών  είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, μαζί με τα άλλα μεσαιωνικά χωριά της Συρίας στην περιοχή του Χαλεπίου.

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.