Οι γονείς ενός Γερμανού εφήβου μπορεί να βρεθούν ενώπιον δικαστηρίου και να τους επιβληθεί πρόστιμο για "σκασιαρχείο" μετά την άρνησή τους να επιτρέψουν στον γιο τους να πάει σε ένα τοπικό τζαμί, σε μια «εκδρομή του σχολείου», φοβούμενοι ότι εκεί θα μπορούσε να υποστεί "κατήχηση" από ισλαμιστές.

Η ιστορία έλαβε χώρα στα μέσα Ιουνίου, όταν οι γονείς ενός 13χρονου μαθητή εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στην ιδέα ο γιος τους να επισκεφθεί ένα τζαμί στη βόρεια γερμανική πόλη του Rendsburg, ως μέρος ενός φερόμενου μαθήματος «γεωγραφίας».

Σε επιστολή του προς το δάσκαλο της τάξης, ο πατέρας του μαθητή υποστήριξε ότι ο γιος του θα μπορούσε να «κατηχηθεί» στο τζαμί. «Εδώ και χρόνια ακούμε αναφορές σχετικά με βία από θρησκευτικά κίνητρα που συνδέεται με ισλαμιστές», ανέφερε ο πατέρας.

Μια τοπική εκπαιδευτική αρχή, στη συνέχεια επέβαλε πρόστιμο στους δύο γονείς συνολικά 300 €, για παραβίαση των κανονισμών του σχολείου και των περιφερειακών νόμων που περιλαμβάνουν κυρώσεις για «σκασιαρχείο».

Επειδή οι γονείς αρνήθηκαν να πληρώσουν το πρόστιμο, η υπόθεσή τους διαβιβάστηκε στον Peter Mueller-Rakow, έναν τοπικό εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει αν πρέπει ή όχι να οδηγηθούν σε δίκη, ανέφερε το Spiegel την Τετάρτη.

Ο δικηγόρος των γονέων, Alexander Heumann, υποστηρίζει ότι αρνήθηκαν τη σχολική εκδρομή για «κοσμικούς λόγους» και από φόβο για την «σωματική ασφάλεια» του γιου τους.

Στο βίντεο πάνω, ο Heumann ισχυρίζεται ότι σε ανάλογη περίπτωση όπου μουσουλμάνοι μαθητές αρνήθηκαν να επισκεφθούν χριστιανική εκκλησία, το αίτημά τους έγινε δεκτό!

Το ζευγάρι αρνήθηκε ότι η πράξη του είχε θρησκευτικά κίνητρα, τονίζοντας ότι δεν ανήκουν σε καμία θρησκευτική ομάδα, και είναι της γνώμης ότι «κανείς δεν πρέπει να εξαναγκάζεται να πηγαίνει σε ένα ιερό τόπο κόντρα στην θέλησή του».

Ο Heumann, ωστόσο, είναι πρώην μέλος του αντι-μεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και συμμετείχε στην ίδρυση του «Dugida», στο Ντίσελντορφ, που είναι παράρτημα του κινήματος PEGIDA.

Σύμφωνα με αναφορά του NDR, οι γονείς συναντήθηκαν με τον δικηγόρο μέσα από την κίνηση «Pax Europa», μια ομάδα πολιτών που αντιτίθεται στην ισλαμοποίηση της Ευρώπης.

 

vatan-mosque.jpg

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.