Ο Gottfried Martens, πάστορας στην Ευαγγελική εκκλησία της Αγίας Τριάδας, σε περιοχή του Βερολίνου, δηλώνει ότι μέσα σε διάστημα δύο ετών είδε το ποίμνιό του να αυξάνεται θεαματικά.

Πριν δύο χρόνια η ενορία του Martens αριθμούσε 150 πιστούς και σήμερα ο πάστορας μπορεί να καυχιέται ότι έχει ποίμνιο 600 πιστών, σε μια εποχή που το εκκλησίασμα στις ενορίες της Γερμανίας μειώνεται.

Ο Martens δηλώνει ότι κάθε μέρα προσέρχονται στην εκκλησία του πρόσφυγες, κυρίως από το Ιράν και το Αφγανιστάν, που του ζητούν να τους βαπτίσει χριστιανούς, καθώς σε όλη την Γερμανία έχει εξαπλωθεί, από στόμα σε στόμα, ότι ο συγκεκριμένος πάστορας, όχι μόνο βαπτίζει τους μουσουλμάνους πρόσφυγες χριστιανούς, μετά από τρίμηνα μαθήματα, αλλά τους βοηθά στη συνέχεια να πάρουν άσυλο.

Ο ίδιος ο πάστορας αναφέρει ότι στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας προσέρχονται πολλοί πρόσφυγες που του ζητούν να γίνουν χριστιανοί, αλλά η πλειοψηφία το κάνει από αληθινή πίστη, αφού πρώτα έχει ανακαλύψει τα μηνύματα της χριστιανικής θρησκείας, ενώ, σύμφωνα πάντα με τον πάστορα Martens, μόνο ένα 10% των προσφύγων που ασπάζονται τον χριστιανισμό, δεν επιστρέφουν στην εκκλησία μετά την ημέρα της βάπτισής τους.

Το τελευταίο έτος η Γερμανία αναμένεται να δεχθεί συνολικά 800.000 πρόσφυγες, κυρίως από το Ιράν, το Αφγανιστάν, την Συρία και το Πακιστάν και πολλοί από αυτούς σπεύδουν να ασπαστούν τον χριστιανισμό, επειδή θεωρούν ότι ως χριστιανοί θα τους χορηγηθεί ευκολότερα άσυλο, ενώ σε περίπτωση απέλασής τους από την χώρα θα μπορούν να ταυτίσουν την απέλαση με δίωξη.

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.