Στην Αίγυπτο, 'ενας μουσουλμανικός όχλος επιτέθηκε σε  Κόπτες Χριστιανούς...

Το πλήθος των περίπου 300 μουσουλμάνων επιτέθηκαν αρχικά σε επτά άνδρες Κόπτες Χριστιανούς, αλλά τα χειρότερα ήρθαν κατόπιν όταν στη συνέχεια, έσυραν έξω από το σπίτι της μια ηλικιωμένη γυναίκα γυμνή και έβαλαν φωτιά στο σπίτι.

Στο χωριό Al Karm, Κυβερνείο του Minya, υπήρξαν φήμες για ειδύλλιο μεταξύ του γιου της ηλικιωμένης με μια μουσουλμάνα, κάτι που προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια των τοπικών μουσουλμάνων, και εξελίχθηκε σε μια σφαγή ολόκληρης της οικογένειας! 

Εξοργισμένοι κάτοικοι επιτέθηκαν στο χριστιανικό σπίτι, έσυραν έξω στο δρόμο την 70χρονη  γυναίκα, τη χτύπησαν, την ξεγύμνωσανι και αναγκάστηκε να περπατήσει γυμνή στο δρόμο, ενώ το πλήθος φώναξε “Αλλάχ Ακμπάρ”.

Οι ταραχές εξαπλωθηκαν και σε άλλες χριστιανικές οικογένειες, αφού οι εκδικητικοί μουσουλμάνοι έβαλαν φωτιά στα σπίτια και άλλων Κοπτικών οικογενειών.

Η αστυνομία συνέλαβε έξι υπόπτους, παρόλα αυτά οι Κόπτες κατηγορούν τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου,ότι απέτυχαν να προλάβουν τις αναπόφευκτες συγκρούσεις στο πλαίσιο της διάδοσης φημών.

“Κανείς δεν έκανε τίποτα. Η αστυνομία δεν έλαβε προληπτικά μέτρα ασφαλείας,”- ανέφερε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Κόπτης ιερέας Άνμπα Μακάριος.

Ο Κυβερνήτης της περιοχής αρνείται το περιστατικό με την ηλικιωμένη γυναίκα, αλλά τοπικοί αξιωματούχοι ασφαλείας το επιβεβαίωσαν 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.