Στην τελική φάση ολοκλήρωσής τους βρίσκονται οι προετοιμασίες των τοπικών τουρκικών Αρχών για την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, την έκτη από το 2010 όταν ακούστηκε και πάλι στη Μονή ο Θείος Λόγος, με τον νομάρχη Τραπεζούντας Τζελίλ Οζ να έχει τον συντονιστικό ρόλο.

 

Σύμφωνα με τη Νομαρχία Τραπεζούντας, τα ζητήματα ασφάλειας, υγείας, ενδιαίτησης, μεταφοράς και ρύθμισης της κυκλοφορίας έχουν εξεταστεί διεξοδικά και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες υπό την επίβλεψη και το συντονισμό των υπηρεσιών της νομαρχίας και του ίδιου του νομάρχη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η στρατοχωροφυλακή θα ρυθμίσει τα της εισόδου των πιστών στο μοναστήρι και τους γύρω χώρους. Για είσοδο μέσα στο μοναστήρι θα δοθούν άδειες για 500 άτομα, ενώ οι υπόλοιποι θα παρακολουθήσουν τη λειτουργία από τους εξωτερικούς χώρους.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο νομάρχης Τραπεζούντας είπε μεταξύ άλλων: «Η Μονή Σουμελά και το κτηριακό συγκρότημα είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός. Ο τουρισμός στην περιοχή μας έχει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και σημαντικό μέρος αυτού του τομέα είναι ο θρησκευτικός τουρισμός. Λάβαμε και φέτος αίτηση από Πατριαρχείο για τέλεση Θείας Λειτουργίας. Εμείς από την πλευρά μας πήραμε όλα τα μέτρα και κάναμε όλες τις προετοιμασίες.

»Αναμένουμε και φέτος η λειτουργία να γίνει σε ένα πνεύμα αδελφοσύνης».

Στη δήλωσή του ο νομάρχης Οζ διευκρίνισε ότι προκειμένου να δοθεί η σχετική άδεια για τη λειτουργία, «τα υπουργεία Πολιτισμού-Τουρισμού και Εξωτερικών έκαναν την αναγκαία ανάλυση και αξιολόγηση».

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.