Πραγματοποιείται και φέτος για έβδομη συνεχή χρονιά η Χριστιανούπολη, στην καρδιά της Αφρικής. Πρόκειται για μια κατασκήνωση που διοργανώνεται στην ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος στο χωριό Λουγκούζι της Ουγκάντας.

Εθελοντές φοιτητές από την Ελλάδα ετοίμασαν με κόπο και μεράκι μία ακόμα κατασκηνωτική εμπειρία που μένει χαραγμένη στις καρδιές όλων.

Ο σκοπός της λειτουργίας της κατασκήνωσης είναι η γνωριμία και η κατήχηση των Ορθοδόξων πιστών,η προσέγγιση και σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων ,το δυνάμωμα της Ορθόδοξης ενορίας .

Κατά την εβδομαδιαία διάρκειά της τελούνται ιερές ακολουθίες ,του Όρθρου ,του εσπερινού,ιερές παρακλήσεις και Θείες Λειτουργίες και πραγματοποιούνται μαθήματα Ορθοδόξου λατρείας.Φέτος το θέμα της κατασκηνώσεως έχει σχέση με ιστορίες της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης .Παράλληλα πραγματοποιούνται νεανικές δραστηριότητες ,παιχνίδια ομαδικά και κατασκευές ,μαθήματα πρώτων βοηθειών και συζητήσεις με μεγαλύτερα παιδιά που αφορούν την ηλικία και τις επιλογές τους..

Το όμορφο Αφρικάνικο φαγητό όταν μοιράζεται σε όλους όταν μοιράζεται από τουςεθελοντές γίνεται ακόμη πιο νόστιμο.Για το σκοπό αυτό έρχονται από την Ελλάδα φοιτητές αυτή τη φορά οκτώ στον αριθμό . που οργανώνουν και κοπιάζουν για την καλύτερη λειτουργία της κατασκήνωσης.Στην καρδιά της Αφρικής χτυπά η καρδιά της Χριστιανούπολης.

Την τελευταία μέρα της κατασκηνώσεως,που είναι πάντοτε ημέρα Κυριακή ,πραγματοποιείται πανήγυρις του Αγίου Σπυρίδωνος,λιτάνευση της εικόνας του Αγίου,και μετά το κοινό φαγητό ,πραγματοποιείται μία χαρούμενη γιορτή χρωματισμένη από Ελλάδα και Ουγκάντα στην οποία συμμετέχει πλήθος κόσμου.Μπορείτε να ενισχύσετε με κάθε μικρή βοήθεια την προσπάθειά μας.

orthodox agency news


Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.