Έξι φορτηγά – πλοία γεμάτα όπλα που προορίζονται για τους τζιχαντιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» στη Λιβύη, εντοπίστηκαν στη Μεσόγειο.

Τα πλοία απέπλευσαν στα μέσα Μαΐου από λιμάνι της Τουρκίας όπως αναφέρει το real.gr και βρίσκονται στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Le Figaro», που επικαλείται πληροφορίες από τις αρχές ασφαλείας κράτους της Μέσης Ανατολής.

Μυστικοί πράκτορες ευρωπαϊκών χωρών, φέρεται πως εντόπισαν τα παράνομα «εμπορεύματα» για το Ισλαμικό Κράτος λίγο πριν από την αναχώρηση των πλοίων από το τουρκικό λιμάνι, για την Λιβύη.

Πρόκειται για φορτηγά πλοία χωρητικότητας έως και 10.000 dwt.

Τρία από τα καράβια είναι υπό σημαία Παναμά και τα υπόλοιπα Τουρκίας, Βολιβίας, Λιβερίας, Τανζανίας και των Κομορών.

Οι μυστικοί κομάντος εντόπισαν μεταξύ των φορτίων, κιβώτια με μικρά όπλα και πολλά Καλάσνικοφ.

Ανώνυμη πηγή από τις δυνάμεις ασφαλείας που μίλησε στην εφημερίδα Figaro, αποκάλυψε πως η αποστολή που τους έχει ανατεθεί, είναι ο εντοπισμός και η ακινητοποίηση των πλοίων πριν φθάσουν στις ακτές της Λιβύης.

«Δεν μπόρεσαν να περάσουν ούτε από την διώρυγα του Σουέζ, αλλά ούτε κι από το Γιβραλτάρ. Θα τα είχαμε εντοπίσει», δήλωσε.

«Βρίσκονται στη Μεσόγειο και κόβουν βόλτες. Μετά την αναχώρηση τους από την Τουρκία, διέκοψαν πιθανότατα το GPS και είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν, ακόμα κι από τους δορυφόρους που βρίσκονται από πάνω τους», τόνισε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλες οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας – Βρετανικές, Γαλλικές, Ιταλικές αλλά και Ελληνικές- συμμετέχουν στην επιχείρηση που χαρακτηρίζεται μεγάλη και δύσκολη.

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.