Αυτή την εβδομάδα, η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Καναδά φιλοξένησε τρεις εκδηλώσεις προς τιμήν προσκεκλημένων από τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου και στο Μητροπολιτικό Κέντρο, τη Δευτέρα 15 Μαΐου για όλους τους Κληρικούς της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και τους Κληρικούς των Προχαλκηδονίων Ανατολικών Εκκλησιών του Τορόντο και της ευρύτερης περιοχής.

Η ημέρα ξεκίνησε με την ακολουθία του Όρθρου και το αποκορύφωμα ήταν η παρουσίαση από τον π. Bohdan Hladio της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Καναδά με θέμα “Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία: η εκκλησιαστική διάσταση”.

Μετά τη συζήτηση επί του θέματος, ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος παρέθεσε γεύμα για τους 35 συμμετέχοντες στο Μητροπολιτικό Κέντρο της I. Αρχιεπισκοπής μας.

Η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Μαΐου και πάλι στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου και στο Μητροπολιτικό Κέντρο.

Ο Σεβασμιώτατος φιλοξένησε τους συμμετέχοντες στη συνάντηση του Διαλόγου Ορθοδόξων- Καθολικών της Βόρειας Αμερικής, οι οποίοι βρίσκονταν στο Τορόντο για τρεις ημέρες. Πραγματοποιήθηκε η ακολουθία του Εσπερινού και στη συνέχεια δείπνο.

Παραβρέθηκαν οι δύο πρόεδροι του Διαλόγου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος και ο Καρδινάλιος του Νιούαρκ κ. Joseph W. Tobin, καθώς και 30 μέλη που συμμετέχουν στον Διάλογο και τοπικοί προσκεκλημένοι από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα του Τορόντο.

Η τρίτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ι. Αρχιεπισκοπής την Τετάρτη 17 Μαΐου, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Πάπκεν Τσαριάν, Προκαθήμενο της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας του Καναδά, μαζί με τη συνοδεία του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Πάπκεν εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Σωτήριο μετά από προσκύνημα στους Αγίους Τόπους.

Αφού αντάλλαξαν απόψεις και γνώμες, οι Αρχιεπίσκοποι αντάλλαξαν δώρα μεταξύ τους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.