Ο Bill Levin, ιδρυτής της Πρώτης Εκκλησίας της Κάνναβης (φωτο: MSNBC via Washington Times)

Η εφορία στις ΗΠΑ κατηγοριοποίησε την Εκκλησία Κάνναβης της Ιντιανάπολις ως αφορολόγητη θρησκευτική οργάνωση, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Washington Times.

Ο ιδρυτής της πρώτης Εκκλησίας της Κάνναβης, Bill Levin, έλαβε τη σχετική ειδοποίηση την περασμένη εβδομάδα, σχολιάζοντας: “Κάποιος στην εφορία πρέπει να μας αγαπά”.

Ο κ. Levin είχε στείλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά λιγότερο από ένα μήνα πριν, και εξεπλάγη ευχάριστα όταν είδε την εφορία να ανταποκρίνεται τόσο άμεσα.

Το αφορολόγητο, πρακτικά, δίνει το δικαίωμα μη φορολόγησης των ποσών που διάφοροι δωρητές δίνουν ως εισφορά προς την Εκκλησία.

Νωρίτερα, η πολιτεία της Ιντιάνα είχε αναγνωρίσει την Εκκλησία -ιδρύθηκε στις 26 Μαρτίου 2015- ως θρησκευτική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, της οποίας δεδηλωμένη πρόθεση είναι “να ξεκινήσει μία εκκλησία βασισμένη στην αγάπη και την κατανόηση, με συμπόνοια για όλους”.

Στα σχέδια της Εκκλησίας της Κάνναβης, η οποία μέχρι σήμερα αριθμεί πάνω από 600 μέλη και έχει συγκεντρώσει πάνω από 10 χιλιάδες δολάρια σε εισφορές, σύμφωνα με τον Levin, είναι να “προσηλυτίσει το πόσο υπέροχο δώρο είναι αυτό το φυτό για την ανθρώπινη φύση μας”.

Τα μέλη της Εκκλησίας αυτοαποκαλούνται “Κανναβητεριανοί” και πιστεύουν στο “μυστήριο” της καθημερινής χρήσης μαριχουάνας, τη στιγμή που στην Ιντιάνα -σε αντίθεση με άλλες πολιτείες των ΗΠΑ- η χρήση κάνναβης είναι παράνομη, τόσο για ψυχαγωγικούς όσο και για ιατρικούς σκοπούς.

Οι 12 εντολές της Εκκλησίας της Κάνναβης

Η πρώτη λειτουργία της Εκκλησίας είναι προγραμματισμένη για την 1η Ιουλίου. Αντί για 10 εντολές, οι πιστοί της ακολουθούν 12:

-Μην είσαι μ@λ..κας. Να φέρεσαι σε όλους με Αγάπη ως ίσους.
-Η μέρα ξεκινά με το χαμόγελό σου κάθε πρωί. Όταν ξυπνάς, φόρα αυτό πρώτα.
-Βοήθα τους άλλους όταν μπορείς. Όχι για χρήματα, αλλά επειδή σε χρειάζονται.
-Να φέρεσαι στο κορμί σου λες και είναι ναός. Μην το δηλητηριάζεις με χαμηλής ποιότητας φαγητά και αναψυκτικά.
-Μην εκμεταλλεύεσαι τους ανθρώπους. Μην κάνεις κακό σκόπιμα σε τίποτα.
-Μην ξεκινάς ποτέ καυγάδες. Μόνο να τους τελειώνεις.
-Να καλλιεργείς φαγητό, να μεγαλώνεις ζώα, να βάλεις τη φύση στην καθημερινότητά σου.
-Μην γίνεσαι τρολ στο διαδίκτυο. Να σέβεσαι τους άλλους, να μην χαρακτηρίζεις και να μην είσαι επιθετικός.
-Να περνάς τουλάχιστον 10 λεπτά την ημέρα, απλά σκεπτόμενος για τη ζωή σε ένα ήσυχο μέρος.
-Όταν βλέπεις έναν bully να τον σταματάς με ό,τι μέσο διαθέτεις. Να προστατεύεις αυτούς που δεν μπορούν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους.
-Να γελάς συχνά, να μοιράζεσαι το χιούμορ. Να διασκεδάζεις τη ζωή, να είσαι θετικός.
-Η Κάνναβη, το “Θεραπευτικό Φυτό”, είναι η μετάληψή μας. Μας φέρνει πιο κοντά στους εαυτούς μας και στους άλλους. Είναι η πηγή της υγείας μας, της αγάπης μας, μας θεραπεύει από αρρώστιες και την κατάθληψη. Την αγκαλιάζουμε με όλη την καρδιά και το πνεύμα μας, ατομικά και σαν ομάδα.

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.