Στις 7-10 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε μια διεθνής συνάντηση των πιστών του παλαιού ημερολογίου στην Ουλάν-Ουντέ,  πρωτεύουσα της Μπουργιατίας, μίας Δημοκρατίας που υπάγεται στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η συνάντηση σηματοδοτεί την 250η επέτειο από την άφιξη στην Μπουργιατία των πρώτων πιστών του παλαιού.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που ονομάζεται “Το Μονοπάτι του Αββακούμ”, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από εκδηλώσεις, όπως το Διεθνές Συνέδριο “Η παλαιά πεποίθηση: Ιστορία και Νεωτερικότητα, τοπικές παραδόσεις, σχέσεις μέσα στη Ρωσία και στο εξωτερικό” και ένα εθνοτικό φόρουμ “Συνέδριο Παλαιών Πιστών».

Στις 7 Αυγούστου, έλαβε χώρα η έναρξη της συνόδου της ολομέλειας στις εγκαταστάσεις της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Μπουργιατίας. Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο κ Vyachslav Nagovitsyn, επικεφαλής της Δημοκρατίας της Μπουργιατίας, ο Μητροπολίτης Savvaty της Ουλάν-Ουντε, ο Μητροπολίτης Korniliy της Μόσχας και Πάσης Ρωσίας (Ρωσική Ορθόδοξη  Εκκλησία του παλαιού), ο Αρχιεπίσκοπος Αλέξανδρος της Μόσχας και Πάσης Ρωσίας (Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία Παλαιού) και ο Dagba Ochirov, ανώτατος Λάμα της Δημοκρατίας της Μπουργιατίας .

Στις 8 Αυγούστου, διεξήχθη μια εθνική συνεδρίαση διεξήχθη στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Στο πλαίσιο του φόρουμ, πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση του κλήρου των παλαιοημερολογιτών.

 Την επόμενη μέρα, συζητήθηκαν τα προβλήματα των ενοριών του παλαιού.

Κατά τη διάρκεια της διεθνούς συνάντησης, πολυάριθμοι ήταν οι επισκέπτες από τις κοινότητες του παλαιού  της Ρωσίας και άλλων χωρών, καθώς και μελετητές και εκπρόσωποι κυβερνητικών και δημόσιων οργανισμών.


 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.