Ξεπέρασε τα τοπικά όρια ενός απλού αστυνομικού περιστατικού. πλέον η επίθεση Γερμανών Νεοναζιστών .

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε επίσημα από τις γερμανικές αρχές να ερευνήσουν σε βάθος την επίθεση Γερμανών Νεοναζιστών, στην ρωσική εκκλησία του Αγίου Βλαδίμηρου και σε ρωσόφωνο σχολείο στο Βερολίνο.

«Η Ρωσική Πρεσβεία στο Βερολίνο έστειλε αμέσως διάβημα προς το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, απαιτώντας από την γερμανική πλευρά να ερευνήσει σε βάθος το περιστατικό, και να λάβει όλα τα μέτρα, για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον», κατέληξε η ανακοίνωση της Μόσχας μέσω του επικεφαλής του Υπουργείου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Konstantin Dolgov, αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο russian.rt.com.

«Ναός και ένα σχολείο στην γερμανική Πρωτεύουσα δέχθηκαν επίθεση από νεοναζιστική ομάδα που αυτοαποκαλείται «Λεγεώνα Konigsberg», δήλωσε ο ίδιος.

«Όπως αποδεικνύεται, στους τελευταίους δύο μήνες, «άγνωστα» άτομα έριχναν συνεχώς στην εκκλησία απειλητικά φυλλάδια, τα οποία ανέγραφαν το εξής: «Ρώσοι μάγοι, εμείς δεν πρόκειται πλέον να σας ανεχτούμε στο Marzahn-Hellersdorf». Σηκωθείτε και φύγετε σε ένα τρίμηνο, αλλιώς «υπογράφεται την καταδίκη σας από την «Λεγεώνα του Königsberg », δήλωσε ο K.Dolgov.

Μάλιστα τοποθετήθηκε και εκρηκτικός μηχανισμός που κατέστρεψε το γραμματοκιβώτιο στον φράχτη της εκκλησίας. Λίγες μέρες αργότερα, οι νεο-ναζί επιτέθηκαν σε ένα κοντινό δημοτικό ρωσόφωνο σχολείο που έχει την ονομασία Lomonosov, ρίχνοντας διάσπαρτα φυλλάδια με το ίδιο περιεχόμενο,.», κατέληξε το σχόλιο του.

Ο K.Dolgov τόνισε ότι τέτοια περιστατικά προκαλούν «τεχνητή ένταση και εχθρότητα μεταξύ της Γερμανίας και της Ρωσίας». «Αυτό όμως είναι κάτι που θα έπρεπε να σκεφτούν σοβαρά ΠΡΩΤΑ οι Ευρωπαίοι εταίροι μας», δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος .

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η τελευταία δήλωση του Konstantin Dolgov, αποτελεί « καμπάνα» προς την Κ.Μέρκελ και την πολιτική που ασκείται στην Γερμανία. Πρόσφατα ο ρωσικός τύπος αναφέρθηκε σε μια ιδιότυπη ρωσοφοβία που έχει « καλλιεργηθεί» στην Γερμανία, θυμίζοντας άλλες δύσκολες εποχές.

Το σίγουρο είναι ότι στην Γερμανία, έχουμε μια ραγδαία άνοδο των ακροδεξιών Νεοναζί , λόγω της μαζικής ροής μετανάστευσης. ΄

Το επικίνδυνο όμως είναι ότι στην ουσία έχουμε ταυτόχρονα και μια αλματώδη άνοδο του γερμανικού εθνικισμού, από ακραίους κύκλους στην χώρα.

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.