Βρέθηκαν σφαγιασμένοι στα όρη του Λιβάνου μετά από 3,5 χρόνια. Του Γιώργου Θεοχάρη.

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Δαμασκό η κηδεία των πέντε Ορθοδόξων χριστιανών μαρτύρων της Μαλούλα.
Οι χριστιανοί αυτοί από το χωριό, στο οποίο ακόμη μιλιέται η γλώσσα του Χριστού, τα αραμαϊκά, ήταν όμηροι της Αλ-Νούσρα, δηλαδή της Αλ-Κάιντα της Συρίας, από τις 7 Σεπτεμβρίου 2013.

Η κωμόπολη είχε περικυκλωθεί από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι κατάφεραν να σπάσουν την αντίσταση της χριστιανικής πολιτοφυλακής και να μπουν στα σπίτια των χριστιανών κατοίκων. Σύριοι, Τυνήσιοι, Μαροκινοί, Ιορδανοί αλλά και ντόπιοι ισλαμιστές τρομοκράτες όρμησαν στην σφαγή και στην λεηλασία.

δαμασκός

Τρείς χριστιανοί κάτοικοι εκτελέστηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι, προδομένοι από τους παλιούς τους μουσουλμάνους γείτονες. Την ίδια μέρα άλλοι έξι χριστιανοί απήχθησαν.

Με την απελευθέρωση της Μαλούλα από το συριακό στρατό, η Αλ-Νούσρα αναδιπλώθηκε στα όρη του Λιβάνου μαζί με τους αιχμαλώτους, για τους οποίους οι τζιχαντιστές ζητούσαν αρχικά 200.000 δολλάρια. Κατά τη διάρκεια δύο ετών κανένα νέο δεν υπήρχε για αυτούς.

Για περισσότερο από 3,5 χρόνια οι πληγωμένες οικογένειές τους έλπιζαν στην επιστροφή τους.

Τελικά, την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017, ανακοινώθηκε επίσημα ότι οι πέντε από τους έξι αγνοούμενους χριστιανούς από την Μαλούλα βρέθηκαν σφαγιασμένοι στο ύψος του λαιμού. Η εκτέλεσή τους είχε γίνει πριν πάνω από ένα χρόνο.

Το σώμα του ενός από τους έξι δεν βρέθηκε, ενώ οι ελπίδες να είναι ζωντανός είναι ελάχιστες.

Ο Γασσάν, ετών 48, εργαζόταν σε εργαστήριο κατασκευής τούβλων και είχε 3 παιδιά.

Ο αδερφός του, ο 43χρονος Μουσσά, του οποίου το σώμα δεν εντοπίστηκε, είχε μπακάλικο.

Ο 48χρονος Τζιχάντ ήταν οικοδόμος και ο ανιψιός του Σάντι (του οποίου ο πατέρας επίσης δολοφονήθηκε κατά την επίθεση στο χωριό) ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Δαμασκού.
Ο Ταέφ, ετών 43, ήταν ζαχαροπλάστης.

Ο Νταούντ, 31 ετών, ήταν οδηγός ταξί.

Η κηδεία τους έγινε σήμερα με παλλαϊκή συμμετοχή των χριστιανών και μεγάλες τιμές στη Δαμασκό, ενώ τα λείψανά τους επανέρχονται στην Μαλούλα για την ταφή.

Αυτά είναι τα εγκλήματα των τζιχαντιστών εναντίον των αθώων χριστιανών της Συρίας. Οι ηθικοί αυτουργοί τους όμως κυκλοφορούν ελεύθεροι στις ΗΠΑ, στη Γαλλία και στην Αγγλία, οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτε για την προστασία των χριστιανών, αλλά σταθερά φρόντιζαν για την αποσταθεροποίηση της Συρίας και την προσφορά της ως βορά στην ισλαμική τρομοκρατία.

από ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.