Αφότου ανέλαβε την οργάνωση μετά τον θάνατο της Μητέρας Τερέζας το 1997, η Νιρμάλα έκανε γνωστό το έργο της οργάνωσης σε 134 χώρες

Η αδελφή Νιρμάλα Τζόσι, η οποία διαδέχτηκε την βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Μητέρα Τερέζα ως επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης που ίδρυσε η τελευταία, τους «Ιεραπόστολους της Ελεημοσύνης», και η οποία επεξέτεινε το κίνημα και σε άλλες χώρες, πέθανε σήμερα σε ηλικία 80 ετών.

Αφότου ανέλαβε την οργάνωση μετά τον θάνατο της Μητέρας Τερέζας το 1997, η Νιρμάλα έκανε γνωστό το έργο της οργάνωσης σε 134 χώρες ανοίγοντας παραρτήματα σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Ισραήλ και η Ταϊλάνδη.

Παραιτήθηκε το 2009 για λόγους υγείας.

«Ο πήχης που έπρεπε να φτάσει ήταν ψηλά, οι απαιτήσεις τεράστιες, αλλά με απλότητα, αταλάντευτη αγάπη και πίστη, έδειξε τις ικανότητές της», δήλωσε ο Σουνίλ Λούκας, διευθυντής επικοινωνιών για την Αρχιεπισκοπή της Καλκούτα (ή Κολκάτα).

Πολιτικοί από τα μεγαλύτερα κόμματα της Ινδίας απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη της. Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ανέφερε στο Twitter: «Ο βίος της αδελφής Νιρμάλα ήταν αφιερωμένος στο να υπηρετεί, να φροντίζει τους φτωχούς και τους μειονεκτούντες. Λυπάμαι για τον χαμό της».

 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.