Το αρμόδιο υπουργείο θρησκευτικών του ιρακινού Κουρδιστάν απαγόρευσε στους ακραίους ιμάμηδες να κηρύττουν σε όλα τα τζαμιά της κουρδικής επικράτειας.

Όπως δήλωσε στο BasNews ο Μαριγουάν Νακσχμπαντί, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, η απόφαση της πλήρους απαγόρευσης όλων των ιμάμηδων που διαδίδουν τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό στα τζαμιά έχει θεαματικά αποτελέσματα.

«Αφού το υπουργείο απαγόρευσε τους ιμάμηδες που ενθάρρυναν τον εξτρεμισμό, κανείς από το Κουρδιστάν δεν εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος τους τελευταίους μήνες», τόνισε.

Οι ακραίοι ισλαμιστές ιμάμηδες απαγορεύτηκε να κηρύττουν, πράγμα λογικό και αναμενόμενο από τη στιγμή που οι Κούρδοι μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Πριν την απαγόρευση, ακραίοι ιεροκήρυκες είχαν καταφέρει να πείσουν έναν αριθμό Κούρδων θρησκευόμενων του βόρειου Ιράκ να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος και σε άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Την Παρασκευή σημειώθηκαν εντάσεις σε δύο τζαμιά στην Ερμπίλ, την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, όταν οι κουρδικές Αρχές διέταξαν δύο ακραίους ισλαμιστές ιεροκήρυκες να πάψουν να μιλάνε στους πιστούς.

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.