Στις 20 Μαΐου ένα φοβερό περιστατικό συγκλόνισε το χωριό Karma, στην επαρχία Minya, νότια του Καΐρου.

Ένας εξαγριωμένος όχλος αποτελούμενος από 300 μουσουλμάνους έβαλε φωτιά στο σπίτι 70χρονης χριστιανής, την έσυρε έξω, την πέταξε στο έδαφος και αφού της έβγαλε όλα τα ρούχα την διαπόμπευσε στους δρόμους του χωριού.

Εκείνη την ημέρα ο όχλος των μουσουλμάνων έκαψε ακόμα έξι σπίτια που ανήκουν σε χριστιανούς. Αιτία του αχαρακτήριστου περιστατικού οι φήμες που είχαν διαδοθεί στο χωριό ότι ο παντρεμένος γιος της 70χρονης χριστιανής διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με νεαρή μουσουλμάνα.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό η ηλικιωμένη γυναίκα και ο σύζυγός της είχαν απευθυνθεί στην αστυνομία για βοήθεια πριν το συμβάν, καθώς είχαν γίνει αποδέκτες απειλών από τους μουσουλμάνους του χωριού. Όμως, όπως δήλωσε και ο επίσκοπος Μακάριος, επικεφαλής της εκκλησίας των Κοπτών χριστιανών στην Αίγυπτο, «η αστυνομία δεν φρόντισε να λάβει προληπτικά μέτρα προς αποφυγή των επιθέσεων».

Την Δευτέρα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι υποσχέθηκε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη στην ηλικιωμένη χριστιανή και δήλωσε: «Είμαστε όλοι ένα και ο νόμος πρέπει να ακολουθήσει την πορεία του» ενώ συμπλήρωσε πως «παρόμοια περιστατικά βίας διαιρούν τους Αιγύπτιους».

Στην Αίγυπτο ο πληθυσμός ανέρχεται στα 90 εκατ. κατοίκους και μόνο το 10% εξ αυτών είναι Κόπτες χριστιανοί. Το παράδοξο με την νομοθεσία είναι ότι είναι νόμιμο μια χριστιανή να παντρευτεί έναν μουσουλμάνο, αλλά είναι παράνομο μια μουσουλμάνα να παντρευτεί έναν χριστιανό!

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.