Το Φανάρι ενημέρωσε πριν από λίγο για τη αναχώρηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με προορισμό τη Λέσβο, καθώς επίσης για τη συνοδεία του και το πρόγραμμα.

Το ανακοινωθέν αναφέρει:

Σήμερον, Παρασκευήν, 15ην Απριλίου, η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, θα μεταβή δι᾿ ιδιωτικής πτήσεως εις Λέσβον προκειμένου την επομένην να συναντηθή, ομού μετά της Αυτού Αγιότητος του Πάπα Φραγκίσκου και της Α. Μακαριότητος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, μετά των εν τη νήσω προσφύγων, μετά των οποίων θα συναναστραφούν και θα συμφάγουν. Παρών θα είναι και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Εξοχ. κ. Αλέξιος Τσίπρας.

Αντιπροσωπείαι της Ελληνικής Κυβερνήσεως και των τριών Εκκλησιών αίτινες θα συμμετάσχουν, μεταβάσαι εις Λέσβον, κατήρτισαν λεπτομερές πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων, το οποίον και ενεκρίθη υπό των αρμοδίων Αρχών αυτών.

Την Α. Θ. Παναγιότητα συνοδεύουν οι Σεβ. Μητροπολίται Γέρων Περγάμου κ. Ιωάννης, Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παίσιος, Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, ο Πανοσιολ. Μ. Αρχιδιάκονος κ. Ανδρέας και οι Εντιμ. κ. Νικόλαος Μαγγίνας και κ. Πέτρος Μπαζγκάρλο.

Ο Πατριάρχης προβλέπεται να επιστρέψη εις την έδραν Αυτού το εσπέρας του Σαββάτου, 16ης τ.μ..

Εν τοις Πατριαρχείοις, τη 15η Απριλίου 2016

Εκ της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.