Στην Αυστρία μεταβαίνει αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης καθώς την Κυριακή των Βαΐων θα τελεστούν τα Θυρανοίξια Ιερού Ναού.

Το ανακοινωθέν του Πατριαρχείυο αναφέρει:

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, προσκληθείς υπό της εν Αγκύρα Πρέσβεως της Βουλγαρίας Εξοχ. κυρίας Nedezhda Neynsky, και συνοδευόμενος υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, επεσκέφθη την εν τω Ναυτικώ Μουσείω διοργανουμένην έκθεσιν του καλλιτέχνου Michael Zaimov με θέμα «Πίνακες της Μαύρης θαλάσσης» το εσπέρας της Τετάρτης, 20ης τ. μ. .

* * *

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, συνοδευόμενος υπό μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, μετέβη, το εσπέρας της 20ης τ. μ., εις την Ι. Μονήν Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, ένθα εχαιρέτισε τον διερχόμενον εκ της Πόλεως Μακ. Πάπαν και Πατριάρχην Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρον Β´ και συνέφαγε μετ᾽ αυτού, συνοδευομένου υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Γουινέας κ. Γεωργίου και της Ευγεν. κ. Αργυρούς Μαχλά, αυταδέλφης της Α. Θ. Μακαριότητος.

Αναχώρησις της Α. Θ. Παναγιότητος
Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, συνοδευόμενος υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, του Πανοσιολ. Μ. Αρχιδιακόνου κ. Ανδρέου, του Ιερολ. Διακόνου της Σειράς κ. Γρηγορίου και του Εντιμ. κ. Κωνσταντίνου Ταλιαδούρου, εκ των Γραμματέων των Πατριαρχείων, μεταβαίνει το Σάββατον, 23ην τ. μ., εις Βιέννην ίνα προστή την επομένην της τελετής των Θυρανοιξίων του ανακαινισθέντος και εξωραισθέντος ιστορικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, τη παρακλήσει και προσκλήσει του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Αυστρίας κ. Αρσενίου.
Ο Πατριάρχης θα επιστρέψη εις την Πόλιν το μεσονύκτιον της Κυριακής των Βαΐων.

* * *

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, εδέχθη εις ακρόασιν:
– Τον εν τη Πόλει ΡΚαθολικόν Επίσκοπον κ. Louis Pelâtre, μετά του νεοεκλεγέντος διαδόχου αυτού Οσιολ. ιερέως κ. Ruben Tierrablanca.
– Τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερον κ. Heikki Huttunen, εκ Φιλλανδίας, Γεν. Γραμματέα του Συμβουλίου Ευρωπαικών Εκκλησιών, εκζητήσαντα την σεπτήν Πατριαρχικήν ευλογίαν επί τη αναλήψει των καθηκόντων αυτού.
– Τους Οσιολ. ΡΚαθολικούς ιερείς κ. κ. Νικόλαον Wyrwol, εντεύθεν, Hölscher Ludger και Stiegler Heribert, και τους Εντιμ. κ. κ. Steinfort Willi Michael και Adolf Trawöger, εκ Γερμανίας.

* * *

– Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, εξεπροσωπήθη:
Υπό του Πανοσιολ. Διακόνου κ. Παισίου, Κωδικογράφου της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, κατά τα εγκαίνια της εκθέσεως ζωγραφικής του καλλιτέχνου Εντιμ. κ. Abit Güner, εν τη αιθούση «İdil», την Τετάρτην, 20ην Απριλίου.

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο