Μετά την συνάντηση Ποροσένκο-Βαρθολομαίου και το αίτημα του ουκρανικού κοινοβουλίου για αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας συνεχίζονται οι επαφές του Οικουμενικού Πατριάρχη με Ουκρανούς παράγοντες δημιουργώντας απορία για την τακτικότητα αυτών των επαφών. Ιδίως όταν οι...υψηλοί καλεσμένοι κάθονται δύο ώριες (!) με τον Οικουμενικό Πατρια΄ρχη και αμέσς επιστρέφουν στη χώρα τους. 

Όπως αναφέρει ανακοινωθέν του Φαναρίου αυτή τη φορά ο Οικο. Πατριάρχης συναντήθηκε με πρώην Ουκρανούς προέδρους 

Αναλυτικά: 

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης, παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών Γέροντος Περγάμου κ. Ιωάννου και Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και του Θεοφιλ. Εψηφισμένου Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, εδέχθη σήμερον, 31ην Αυγούστου 2016, επί δύο σχεδόν ώρας τους αφιχθέντας την πρωΐαν εκ Κιέβου Εξοχωτάτους κ. Leonid Kravchuk και κ. Viktor Yushchenko, πρ. Προέδρους της Ουκρανίας, οίτινες μετά την συνεργασίαν ταύτην ανεχώρησαν επιστρέφοντες εις την Χώραν αυτών.

Εξ άλλου, την πρωΐαν της 29ης λήγοντος μηνός η Α. Θ. Παναγιότης εδέχθη τον Εξοχ. κ. Rostislav Pavlenko, Αναπληρωτήν του επί κεφαλής της Προεδρίας της Ουκρανίας. 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.