Την Πέμπτη της Διακαινησίμου, 5 Μαΐου 2016, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στην Ακρόπολη της Σηλυβρίας (Kale Park), ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, ο Μητροπολίτης Γέρων Νικαίας κ. Κωνσταντίνος, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής και προσκυνητές από την Ελλάδα.
Οι ιεράρχες και οι προσκυνητές έγιναν με εγκαρδιότητα δεκτοί από τον Δήμαρχο της πόλης Özcan Işıklar στο Δημαρχείο και, επίσης, επισκέφθηκαν τον χώρο της πατρικής οικίας του Αγίου Νεκταρίου – η οποία σύντομα θα ανοικοδομηθεί – και άλλα ιστορικά μέρη της Σηλυβρίας.

Αναλυτικότερα:

Σε ατμόσφαιρα αναστάσιμη τελέσθηκε και εφέτος στην Ακρόπολη της Σηλυβρίας η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Σηλυβρίας Μαξίμου. Και πάλι εφέτος η Σηλυβρία μύρισε την ανάσταση και προγεύθηκε την εμπειρία των εσχάτων, της Βασιλείας του Θεού μαζί με όλους τους Αγίους της περιοχής, τον Άγιο Αγαθόνικο, την Οσία Ξένη, την Οσία Παρασκευή την Επιβατηνή, τον Άγιο Ευθύμιο Επίσκοπο Μαδύτου και το σύγχρονο μεγάλο τέκνό της τον Άγιο Νεκτάριο. Η Ευχαριστία είναι η συνένωση ουρανού και γης και στην Ευχαριστία δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ επίγειας και θριαμβεύουσας Εκκλησίας. Και αυτή η συνένωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στη ιστορική πόλη της Σηλυβρίας με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, στην οποία παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Νικαίας κ. Κωνσταντίνος και Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής και προσκυνητές από την Πόλη, την Αθήνα, την Κατερίνη, την Καβάλα, τους Νέους Επιβάτες, την Κρήτη και την Αλεξανδρούπολη. Έψαλε ο γνωστός και άριστος δάσκαλος Εντιμολ. Άρχων Υμνωδός κ. Αντώνιος Πλαίτης, ο οποίος με τη γλυκυτάτη φωνή του εκτέλεσε υποδειγματικά τα μουσικά μέλη.

Μετά την απόλυση ο οικείος Ποιμενάρχης διένειμε το αντίδωρο, πασχαλινά αυγά και εικονίδια και στη συνέχεια μετέβησαν όλοι μαζί στο χώρο της οικίας του Αγίου Νεκταρίου. Κατόπιν ο όμιλος των προσκυνητών επισκέφθηκε τον Εντιμ. Δήμαρχο Σηλυβρίας κ. Özcan Işıklar, ο οποίος ενημέρωσε τους επισκέπτες του για την πορεία της ανάπλασης των ιστορικών χώρων και μνημείων της Πόλης, καθώς και για τις τελικές διαδικασίες σχετικά με την ανέγερση της οικίας του Αγίου Νεκταρίου.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος παρέθεσε πασχαλινό γεύμα στους προσκυνητές και επισκέφθηκε την έδρα του νέου Συλλόγου Ανταλλαξίμων της πόλης, του οποίου τα εγκαίνια τελέσθηκαν σήμερα το βράδυ, με την παρουσία του Εντιμ. Δημάρχου και απογόνων προσφύγων από την Νέα Καρβάλη Καβάλας. Ιστορία, παρελθόν, μέλλον συνενώθηκαν σήμερα με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.
Τα πάντα σήμερα στη Σηλυβρία μύρισαν την Ανάσταση. Εκεί επάνω στην Ακρόπολη μεταξύ ουρανού και γης. Ευλογημένο το όνομα του Αναστάντος Κυρίου.
Χριστός Ανέστη από τη Σηλυβρία, αδελφοί μου!

0605silivr (1).JPG

0605silivr (2).jpg

0605silivr (3).JPG

0605silivr (4).JPG

0605silivr (5).JPG

0605silivr (6).JPG

0605silivr (7).jpg

0605silivr (8).jpg

0605silivr (9).jpg

0605silivr (10).jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.