Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος

"Δείγμα απομάκρυνσης από το Θεό" χαρακτήρισε την ενδοσχολική βία ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος μιλώντας σε μαθητές του 1ου Γυμνασίου Σερρών.

Ο Πατριάρχης συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ξάνθης ως εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο και τους Ιεράρχες της συνοδείας του επισκέφθηκαν το 1ο Γυμνάσιο Σερρών και συνομίλησαν με τους καθηγητές του σχολείου, οι οποίοι ζήτησαν να προσεύχονται για την πρόοδο των μαθητών του σχολείου.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης παρακολούθησε την μαθητική θεατρική παράσταση “Οι Άγιοι επτά παίδες εν Εφέσω”. Ο Πατριάρχης συγκινήθηκε από την ερμηνεία των παιδιών και ζήτησε να τον συνοδεύσουν στις αρχές Μαϊου στην Έφεσο με έξοδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και να επισκεφθούν όλοι μαζί την σπηλιά των Αγίων επτά Παίδων.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία του σχολείου και μίλησε για τις προκλήσεις του σύγχρονου αποπροσανατολισμού. Κάλεσε τους μαθητές να μην εγκαταλείπουν το δρόμο της Εκκλησίας, “δρόμος”, που όπως είπε “είναι δύσκολος αλλά καταλήγει στην αληθή γνώση, που ελευθερώνει τον άνθρωπο”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πατριάρχης μίλησε για την ενδοσχολική βία με αφορμή το τραγικό συμβάν με τον φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη και υπογράμμισε πως “πρόκειται για δείγμα απομάκρυνσης των νέων από το Θεό, διότι αυτός που πιστεύει στο Θεό τιμά και σέβεται τον πλησίον του”.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Πατριάρχης ζήτησε από τους μαθητές να αγωνίζονται να μείνουν ελεύθεροι με την ελευθερία που χαρίζει το Άγιο Πνεύμα και κανείς δε μπορεί να αφαιρέσει. “Αυτή είναι η ελευθερία από τα πάθη μας” είπε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης.

Αμέσως μετά μοίρασε σε όλους τους μαθητές από ένα μικρό σταυρό ως ευλογία και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στους στόχους και τους οραματισμούς τους.

Νωρίτερα ο Πατριάρχης μίλησε στον Ιερό Κλήρο της Μητροπόλεως στο Πνευματικό Κέντρο, όπου του επιδόθηκε ψήφισμα για την ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

2004sxol.jpg

2004sxol1.jpg

2004sxol2.jpg

2004sxol3.jpg

2004sxol4.jpg

2004sxol5.jpg

2004sxol6.jpg

2004sxol8.jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.