Στην απόφαση να συσταθεί ειδική επιτροπή αμέσως μετά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο ώστε να επιλύσει το ζήτημα που έχει προκύψει ανάμεσα στα Πατριαρχεία Αντιοχείας και Ιεροσολύμων έλαβε η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου που συνήλθε σήμερα.

Διαβάστε το ανακοινωθέν του Φαναρίου:

Συνήλθεν, υπό την προεδρείαν της Α. Θ. Παναγιότητος, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις τας τακτικάς αυτής συνεδρίας, την Δευτέραν, 30ην, και την Τρίτην, 31ην Μαίου 2016, προς εξέτασιν των εν τη ημερησία διατάξει αναγεγραμμένων θεμάτων.

Κατ᾿ αυτάς, η Αγία και Ιερά Σύνοδος ησχολήθη ιδιαιτέρως μετά του θέματος της επί θύραις Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, και των συναφών προς αυτήν ζητημάτων, δεηθείσα υπέρ ευοδώσεως των εργασιών αυτής και ευχηθείσα την άνωθεν ενίσχυσιν εις τον Πρόεδρον αυτής Παναγιώτατον Οικουμενικόν Πατριάρχην.

Εντός των πλαισίων τούτων, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εξήτασεν ενδελεχώς και το απασχολούν τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία Αντιοχείας και Ιεροσολύμων γνωστόν πρόβλημα περί της εν Κατάρ εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας, και ήχθη εις την απόφασιν όπως προτείνη την σύστασιν, αμέσως μετά την Αγίαν και Μεγάλην Σύνοδον, Επιτροπής εξ αντιπροσώπων αμφοτέρων των ενδιαφερομένων Εκκλησιών, υπό την συντονιστικήν ευθύνην του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προς μελέτην του ζητήματος και εξεύρεσιν κοινή αποδεκτής λύσεως.

Εν τοις Πατριαρχείοις, τη 31η Μαίου 2016

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.